Tiener verdient 100.000 dollar met Bitcoin, begint bedrijf

Tiener verdient 100.000 dollar met Bitcoin, begint bedrijf
Met een slimme investering wist de 15 jarige Erik Finman ruim een ton te verdienen. Het geld gebruikte hij om een eigen bedrijf te starten.

Erik Finman kreeg in 2012 een cheque van zijn oma met een waarde van 1000 dollar. Hij investeerde dat in Bitcoin en anderhalf jaar later verkocht hij deze investering voor 100.000 dollar. Met het geld begon hij het bedrijf Botangle omdat hij niet blij was met het opleidingssysteem in Amerika.

Vorige maand is hij officieel begonnen met Botangle, een online school waar kinderen zelf kunnen kiezen van wie ze les krijgen. Iemand in Amerika zou op deze manier zelfs Nederlands kunnen leren van een leraar die in Nederland woont. Alles gebeurt namelijk via videochat.

Het bedrijf van Erik Finman heeft inmiddels 20 werknemers. Die worden uitbetaald in bitcoins. De leraren kunnen zelf hun gage bepalen, waarvan 30% aan royalty’s naar Erik Finman gaan. Met een nieuwe update van Botangle naar 2.0 zullen de royalty’s zakken naar 15% zegt Erik tegen Mashable.

Met zijn ouders heeft hij afgesproken dat als hij voor zijn 18de een miljoen dollar verdient hij niet naar een hogeschool hoeft. Op dit moment gaat hij ook niet meer naar school en richt hij alle aandacht op zijn bedrijf Botangle. Over een paar jaar zullen we er dus achter komen of hij met zijn investering van 1000 dollar een miljoen heeft weten te maken.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *