Tikfout legt een deel van het internet plat

Auteur: , Geen reacties
Het ging niet helemaal volgens plan

Het ging niet helemaal volgens plan...

Begin deze week was er een storing bij Amazon Web Services, een van ’s wereld grootste aanbieders van servercapaciteit. Hierdoor lagen verschillende websites eruit en dat kwam allemaal door een tikfout. Dat meldt Bright naar aanleiding van een persbericht.

Onder andere Netflix, Reddit, Buzzfeed, Expedia en Medium waren uren niet tot nauwelijks te bereiken. Ook Snapchat had last van deze storing.

De tikfout ontstond toen een medewerker van het cloudplatform een paar servers offline wilde halen voor de cloudopslagdienst AWS Simple Storage Service, maar dat ging niet helemaal goed. In plaats van een commando voor routineonderhoud ontstond er een storing.

De enige manier om de storing op te lossen was het volledig herstarten van het systeem en dat duurde langer dan verwacht.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zulke storingen vaker voorkomen, dus het bedrijf gaat het systeem zo inrichten dat het in de toekomst onmogelijk wordt om met een fout commando het hele systeem plat te leggen. En dat hopen we van harte, want wie kan er nou een uurtje zonder Netflix?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).