Tim ‘Apple’ Cook maakt Trump belachelijk met Twitter-naam

Auteur: , 3 Reacties
Hij heeft humor

Hij heeft humor, die Tim Apple.

Tim Cook is natuurlijk dé man van Apple. Hoewel hij doorgaans altijd in één adem genoemd wordt met het miljardenbedrijf, is en blijft het natuurlijk een individu met een (zeer goedbetaalde) baan. Dat onderscheid is daarentegen iets te ingewikkeld voor president Donald Trump.

Een typische American Workforce Policy Advisory Board vergadering zou de connectie tussen de wetgevers en de praktijk moeten dichten, maar voor Donald Trump was de ontmoeting van afgelopen woensdag eerder een afgang. Nouja, we zijn ondertussen wel wat van het gewend.

Tijdens het afsluiten van de vergadering stelt Trump dat hij de heer Tim Apple erg dankbaar is, terwijl zijn niet te snuggere dochter Ivanka Trump bevestigend knikt. Een gemakkelijke verspreking; de goede man is immers altijd met het merk verbonden. Dat neemt niet weg dat Cook een individu is; een CEO van een bedrijf. Elon Musk zou ook niet zomaar Elon SpaceX genoemd worden. Jeff Amazon? Mark Privacyschending? Oei, die laatste was wel erg edgy.

Toch werd de fout snel gemaakt en nadat TheVerge de verspreking oppikte, ging de blunder viral. Nu had dat het einde kunnen zijn van het hele gedoe, maar Tim Apple laat zien dat hij een goed gevoel voor humor heeft.

@tim_cook heet op Twitter sinds gisteren namelijk Tim Apple. Althans, de CEO veranderde zijn schermnaam naar Tim *Apple-teken* en refereert hiermee naar de verspreking van president Trump. Onverhoopt toont Cook gelijk een nadelige eigenschap van zijn gesloten ecosysteem: voor Android- en Windows-gebruikers (de overgrote meerderheid, kun je wel stellen) is het Apple-teken namelijk niet zichtbaar. In plaats daarvan krijgen niet-Apple-gebruikers gekke symbolen te zien in plaats van de appel.

Het is niet de eerste keer dat Trump en Apple’s wegen op ongemakkelijke wijze kruisen. Eerder zat Kanye West gigantische lariekoek over Apple te verkopen in het kantoor van de president. Ook zette hij recentelijk de productie van Apple’s producten stevig onder druk in een Twitter-tirade.3 reacties

Als je de legendarische Steve Jobs hebt opgevolgd, daarna eindeloos bekritiseerd wordt vanwege “gebrek aan innovatie” en “veel te dure toestellen” dan is dat jij door de machtigste man ter wereld synoniem wordt gemaakt met het bedrijf dat je leidt misschien wel het beste dat je in lange tijd is overkomen.
Dit is fantastisch nieuws.
Jobs had waarschijnlijk geen hekel aan de president.
Leuke grap, maar de emoticon werkt niet op het grootste deel van alle apparaten. :’) Wat wel ironisch is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).