Tim Cook: geen plannen om OS X en iOS samen te voegen

Tim Cook
Windows 10 draait binnenkort op je pc, tablet en smartphone, maar Apple-baas Tim Cook vindt die opzet maar niets.

Cook presenteerde onlangs de iPad Pro, een tablet die behoorlijk dicht bij de Macbooks van het merk komt. Apple vindt dat echter geen reden om een besturingssysteem te ontwikkelen dat op je iPhone, iPad, Macbook en iMac draait, ook al denken steeds meer analysten dat de grenzen tussen de productcategorieën van Apple vervagen.

“We geloven niet in één besturingssysteem voor je PC en mobiele apparaten. De reden is simpel: we gebruiken ze voor totaal verschillende dingen. We hebben daarom niet de intentie om OS X en iOS samen te voegen tot hetzelfde besturingssysteem”, aldus Cook tijdens een evenement in San Francisco, zo meldt Mashable. “We vinden het belangrijker dat al onze producten probleemloos met elkaar samewerken.”

12 reacties

  • @arnold_jansma: nee wat je zegt is irrelevant. Apples Phill Schiller heeft ooit gezegd dat Apple een groot toestel zou maken als de markt daar aan toe was. Het ging ze niet om de eerste te zijn met een grote telefoon, het moest de beste zijn. 2014 vonden zij blijkbaar het juiste jaar en de verkoopcijfers liegen niet.
   En kreet van Steve Jobs uit 2007 kan je niet echt terughalen in 2015. De markt is in 8 jaar veranderd met vraag en aanbod. Veel mensen willen grotere schermen. En om het scherm en de functionaliteiten van de iPad Pro optimaal te kunnen benutten was er een stylus nodig. Een stylus op zo’n scherm is veel nauwkeuriger dan een vinger. De kreet uit 2007 was gericht op telefoon met vergelijkbare 3.5/4″ schermpjes.

   Citeren is heel erg makkelijk.

 1. Ik denk dat hij gelijk heeft !
  Je kunt niet een optimaal systeem hebben voor alles, dan draait slechts 1 optimaal en 1 boven zijn kunnen (loopt op tenen) en een ander systeem onder zijn kunnen.
  Zolang je bepaalde zaken kunt uitwisselen is er niets aan de hand.

    • @turbobrick: Exact mijn punt. Allemaal hetzelfde OS, ondanks een verschil in processor, geheugen, gpu,… dus als het met dat lukt, waarom dan niet met een tablet bv? Een tablet is in weze niet meer dan een opgeblazen smartphone. Pc’s zijn wel een heel stuk verschillend, maar mijn punt is dat jouw argument geen hout snijdt. Het is niet omdat de hardware verschilt, dat daarom software slechter draait. Wat uiteindelijk écht het verschil maakt, is hoeveel man er mee bezig is.

     • @SimonMc: Denk jij echt dat alle IOS versies hetzelfde zijn ????????
      De versie van een Ipad 3 of een Ipad 4 of een ipad air is echt wel anders hoor.

      Weleens een manuele installatie gedaan buiten de OTA update ?
      Dan moet je dus de exacte ROM kiezen voordat je die gaat flashen, er is zelfs verschil tussen GSM versies.

      Kortom, IOS is 1 OS voor hun mobiele apparatuur maar de ROM in een Iphone is niet exact hetzelfde als die in een Ipad … Je ziet dat niet door het update systeem dat voor jou de bijpassende ROM zoekt.

 2. Over 5 jaar:

  Apple presenteert: We have a revolution, a totally new way of thinking about software. A platform for both desktop and mobile devices

  iedere Apple fan Oeeeeh Ahhhh.

  Mark my words!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *