Tim Cook leest zo’n 700-800 emails van klanten per dag

Ding! Mail!
Dat claimt de man zelf in een recent interview. Hoezo workaholic?

Vanwege het 30-jarig bestaan van de Macintosh, hebben enkele topmensen van het merk uit Cupertino zich geleend voor interviews met een handjevol verslaggevers. In het interview met ABC News liet CEO Tim Cook vallen dat hij wel degelijk de emails van zijn klanten leest, en zelfs op enkele reageert.

Hooggeplaatsten binnen tech-bedrijven zijn vaak erg beschermend over hun privacy. Logisch ook, want ze hebben wel betere dingen te doen dan het gezever van gepeupel aan te horen. Binnen Apple ligt dat anders. Daar werd nooit een geheim gemaakt van de emailadressen van hun topmensen. Zelfs Steve Jobs was goed te bereiken via email, een traditie die zijn opvolger over genomen heeft.

Maar de vraag is altijd of er ook werkelijk wat gedaan mee wordt. Naar eigen zeggen staat Cook elke ochtend zo rond 3:45 op, en leest en beantwoord dan zo’n 700 tot 800 emails per dag van mensen zoals jij en ik. Of dat ook de gehele bulk is van inkomende berichten, of dat daar een filter voor zit is de vraag. Wij hopen dat ie in ieder geval een goede stoel heeft, want het is een lange zit.

In hetzelfde interview werd Cook gevraagd naar de iWatch. Wijselijk besloot hij daarop geen antwoord te geven, maar grapte wel over het bestaan van een ring.

Het hele interview in audiovorm is HIER te vinden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *