Tim Cook sabelt Google neer: “Wij geven wél om privacy”


Google en Facebook doen hun best om zoveel mogelijk informatie over ons te verzamelen, zodat ze meer geld kunnen verdienen aan advertenties. Apple-baas Tim Cook is fel tegenstander van deze praktijken, zo liet hij deze week blijken.

Cook heeft zich namelijk nog nooit zo sterk uitgelaten over de werkwijze van bedrijven als Google of Facebook. Hij nam gisteren echter een prijs in ontvangst van het Electronic Privacy Information Center en kon het daar niet laten om zijn collega’s uit Silicon Valley de les te lezen. “In deze regio hebben bedrijven er hun werk van gemaakt om alles over hun gebruikers te weten te komen en daar vervolgens geld aan te verdienen. Wij denken dat je dat nooit op deze manier zou mogen doen”, aldus Cook, die Facebook en Google niet bij naam noemde.

De grote baas van Apple verzekerde ons er vervolgens van dat Apple niet van plan is hetzelfde pad te bewandelen. “Apple wil niet zo’n soort bedrijf zijn. We willen jullie data niet”, vervolgde Cook, die ook reageerde op de introductie van Google Photos. “Het is het niet waard om je e-mail, zoekgeschiedenis of nu zelfs je familiefoto’s af te staan en deze gegevens te laten verkopen aan wie dan ook.”

Nog geen reacties

  1. Ja ja. Het zal allemaal best, maar dan wel eerst je beveiliging op orde maken en je aan je woord houden. Moeilijk, moeilijk, moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *