Tim Cook: ‘Waarom zou je nog een PC kopen?’

Auteur: , 8 Reacties
Apple iPad Pro gaat begin november in de verkoop

Want Apple verkoopt vanaf deze week voor zo'n 1.000 euro hele grote iPads. Logisch, toch?

Het is iPad Pro-week bij Apple. De verkoop van de 12,9-inch tablet gaat deze week van start, wat door Apple onderstreept wordt met een mediatour met de grote baas. In een interview met The Telegraph zegt Apple-ceo Tim Cook rake dingen over de ineenstorting van de PC-verkoop. Die is al een tijdje aan de gang, maar volgens Cook is er met de iPad Pro helemaal geen reden meer om nog een desktop Pc aan te schaffen. Tim:

“I think if you’re looking at a PC, why would you buy a PC anymore? No really, why would you buy one? […] Yes, the iPad Pro is a replacement for a notebook or a desktop for many, many people. They will start using it and conclude they no longer need to use anything else, other than their phones,”

Maar Tim, kannibaliseert de iPad Pro dan niet op jullie eigen Macs en MacBooks?

“I think it clearly created some cannibalisation – which we knew would occur – but we don’t really spend any time worrying about that, because as long as we cannibalise [ourselves], it’s fine.”

Of dat gaat lukken met een opgeblazen tablet, dat moeten we nog zien. Hij ligt morgen in de winkel vanaf 919 euro.8 reacties

wat een onzin weer van Appel. het ergste is nog dat velen zijn woorden zullen aanbidden als schaapjes.. want Appel zegt je hebt geen computer nodig dan zal ’t vast zo zijn, toch? lol
Tim is een sukkel! Op een ipad heb je niet de vrijheid die je op een pc hebt.
Er is idd ook een hele grote groep welke geen pc meer nodig heeft, of die groep nog de voorkeur heeft voor een PC is een ander verhaal maar echt nodig is het niet meer.

Die groep zou net zo goed al hun werk op een iPad Pro of Samsung Galaxy Tab S Dinges kunnen doen.
Daar heb je idd een leuke en vlotte pc voor, die 1000 euro (tweeëntwintig honderd gulden). Een pc is misschien wat minder “knus” omdat de meeste pc’s boven op een koude slaapkamer staan en je lekker kunt tabletten op de bank naast je partner en de hond op schoot.

Feit blijft dat ik liever een muis in m’n hand heb terwijl ik Photoshop.


Maar zal vast veel verkocht worden, omdat -> Apple.

http://s14.postimg.org/qo6tgtlld/ap_e.jpg
alsof je op een ipad makkelijk kan multitasken…op een Samsung tablet had je nog die multiwindow functie die het al ietsje meer op een PC liet lijken
@Jantje_555: Een iPad Pro kan 2 iPad Air apps fullscreen naast elkaar draaien.
@Donstil: Wow! Ik ga er meteen een kopen!
iPad Pro 128 GB -> € 1.099,-
iPad Pencil -> € 109,-
iPad Keyboard -> € 179,-

Totaal: € 1.387,-

Dus DERTIENHONDERDNEGENENTACHTIG (sorry voor de CAPS) Euro’s.

Daarvan kun je een hele dikke PC kopen en ook nog geld overhouden voor een leuke tablet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).