Tim Cook wil Android veroveren met Apple diensten

Tim Cook vs Android
Zitten Android-gebruikers hierop te wachten?

Tim Cook hield een praatje tijdens een bijeenkomst op de Apple Campus in Cupertino. De CEO van Apple sprak over diens muziekdienst, welke inmiddels beschikbaar is op Android. Music fungeert als proeftuin op het mobiele besturingssysteem van Google. Cook lijkt Android te omarmen en mogelijk komen diensten als iCloud, iMessage en Apple Pay ook naar het OS in de nabije toekomst.

Hierbij wordt nogmaals duidelijk dat de huidige CEO van Apple een totaal andere weg inslaat die Steve Jobs nooit zou overwegen. Sterker nog, de nieuwste update van Apple Music voor Android brengt een functie die niet beschikbaar is op de iPhone. Namelijk muziek opslaan op een SD-kaartje om deze offline te beluisteren.

De nieuwe strategie van Apple is opmerkelijk te noemen, aangezien het bedrijf op de keynotes bijna traditioneel Android door het slijk haalde met diverse beweringen. Zal het Amerikaanse techbedrijf nog steeds grapjes maken over Google’s mobiele OS tijdens het Apple-event van 15 maart?

6 reacties

  1. Niet helemaal correct wat Steve Jobs wat mij betreft. 10 jaar geleden stapte Apple over op de X86 architectuur. Dat was destijds behoorlijk controversieel, vele fanboys huilden als wolven in het bos dat er werd afgestapt van het PowerPC-platform.

    Leuke voorspelling doen: Over 10 jaar gebruikt apple Android OS met een eigen skin.

    • @pomoek: als je dit tien jaar geleden over BlackBerry had gezegd, had je nu gelijk gekregen.

      Apple heeft een eigen ecosysteem dat qua aanbod net zo sterk of sterker is dan die van Google. Daarbij, android is tegenwoordig groot log en traag.

      • @martinus: Dat mag wel zo zijn maar in de jaren 90 had Apple ook een veel sterker platform maar ging toch bijna failliet.

        Hoewel het gestripte Darwin voor iOS nagenoeg hetzelfde presteert als de gestripte Ubuntu voor Android is het vooral de “desktop” waar de verschillen liggen. Ik vind het Cocoa touch framework nog steeds verre van compleet en de introductie van Swift heeft daarbij niet geholpen. Dit heeft in de hand gewerkt dat ook voor het iOS platform steeds meer ontwikkelaars voor Java of C++ (QT) kiezen en af stappen van echte systeem talen en de daarbij behorende frameworks. Dit komt het iOS platform niet ten goede en is de gemiddelde software helemaal niet geoptimaliseerd voor iOS en heeft de software grotendeels helemaal geen tot nauwelijks aansluiting met het design van het besturingssysteem. Al mag de hardware van Apple beter zijn en het iOS systeem beter geoptimaliseerd zijn en betere prestaties leveren dan Android, toch zijn het de apps die doorgaans op Android beter draaien omdat deze vaker beter aansluiten op het systeem en het zijn de apps die bepalend of een toestel lekker draait of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *