Tinder gaat een datingoorlog starten

Hee hoi, ken ik jou niet ergens van?
Jij een date, jij een date, iedereen een date! Maar met zijn drieën daten is doorgaans lastig.

Omdat je bij Tinder alleen maar een enkele date kunt vinden had een slimmerik een paar jaar geleden een briljant idee. Waarom kun je niet meer daten als je al een koppel bent? Of als je niet op zoek bent naar een enkele partner, maar er in een keer twee wilt hebben? Dat werd de basis voor 3Nder. Zeg maar Tinder on steroids.

Goed idee, zou je zeggen, maar lijkt het niet een beetje veel op Tinder? Zeker de naam 3nder (thrinder, three-ender), het heeft wel veel weg van Tinder. Toch heeft het nog bijna twee jaar geduurd voordat de legal afdeling van Tinder wakker werd, want in december 2015 gingen ze pas in gesprek met de triootjesconcurrent. En blijkbaar heeft dat niet geleid te tot een oplosing, want het heeft er alle schijn van dat de juridische veldartillerie in stelling wordt gebracht.

De inleidende beschietingen zijn in ieder geval al begonnen. Tinder dreigt met advocaten en de veel kleinere 3nder reageert met een semi-grappige blogpost. Terwijl je zou denken dat dit alleen maar jammer is voor de startup. Think again, ze staan weer volop in de belangstelling en ze hebben binnenkort de lancering van hun Android-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *