Tinder introduceert foto-feature Moments

Tinder
De populaire dating-app Tinder komt vanaf vandaag met een nieuwe feature, waardoor de app steeds meer op Snapchat begint te lijken.

Tinder zorgt ervoor dat singles uit dezelfde regio aan elkaar gekoppeld worden, maar dat gebeurt alleen als twee gebruikers elkaars foto liken. In Nederland maakten begin dit jaar zo’n 1,2 miljoen mensen gebruik van het dating-platform. De nieuwe functie heet Moments en geeft gebruikers de gelegenheid om foto’s naar elkaar te versturen, zo schrijft Techcrunch.

De foto’s blijven zichtbaar voor een periode van 24 uur. Daarna zijn ze niet meer te bekijken. Creatieve Tinder-gebruikers kunnen hun geluk niet op, zij kunnen ook nog eens tekst bij hun foto’s plaatsen of zelfs een tekening maken. Natuurlijk kan je ook zien wie jouw foto straks leuk vindt. Volgens Tinder-CEO Sean Rad moet de nieuwe feature ervoor zorgen dat gebruikers meer van zichzelf kunnen laten zien en hierdoor sneller met elkaar matchen.

Toch zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat er een block-functie aan de nieuwe update wordt toegevoegd, om te voorkomen dat oude matches bijvoorbeeld ongepaste foto’s blijven versturen. Tinder liet eerder al weten dat het meer wilt zijn dan alleen een dating-app. Het platform zou ook gebruikt moeten worden om nieuwe vriendschappen te creëren. De eerste stap daartoe is al gezet: zo kan je namelijk nog steeds chatten met mensen met wie je al eerder bent gematcht.

De Tinder-update is later vandaag beschikbaar voor iOS– en Android-devices.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *