Tinder is geen handige campagnetool

Dom
Dit is een tip voor de politici in spe, Tinder: don’t even try it…

In Nederland kunnen we binnenkort weer een hoop politiek gecampagneer verwachten. Niet omdat het kabinet gevallen is (althans dat is het op het moment van schrijven nog niet), maar omdat de Nederlandse bevolking zich in een referendum mag uitspreken over het associatieverdrag van de EU met de Oekraine (en en passant ook over de EU).

Goed, dan volgt hier een extragratis tip voor de campangeteams van het Ja!-, Nee!- en het Boeien-als-je-maar-komt-stemmen-kamp: gebruik geen Tinder als campagnetool. Is niet handig en we leggen hier uit waarom dat niet handig is.

Uiteraard was er eens een Amerikaan (Greggor Ilagan) die dacht dat het wel handig was om via Tinder met potentiële stemmers in contact te komen. Hij stelde zijn profiel in alsof hij op zowel mannen en vrouwen viel en ging lekker swipen. In zijn foto’s riep hij mensen op om hem toch voorla naar rechts te swipen zodat ze over politieke onderwerpen konden gaan chatten.

Je verwacht het niet, maar de meeste mensen dachten toch dat ze een date met Greggor konden gaan krijgen:

“But because it’s a dating site, there were actually a lot of guys that were hitting on me. I was always having to direct people back to the main focus.”

Die main focus was volgens Greggor dus het praten over politieke thema’s. Daarnaast valt hij op vrouwen, dus als eerste had hij het vallen op mannen maar uitgezet. Maar ook de vrouwen begrepen er blijkbaar geen snars van, want:

“They asked me, ‘Oh, can I have a date?’ And I said, ‘Well, we can have a meeting and we can talk about government and maybe you can help out on the campaign,’”

Inmiddels heeft Ilagan zelf de main focus van Tinder dus wel ontdekt en heeft hij zijn account opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *