Tips: zo overleef je langer in PUBG

Tips: zo overleef je langer in PUBG
Survival is key.

PlayerUnknow’s Battlegrounds (PUBG) is een regelrechte hit. Vrijwel iedereen is vol lof over deze shooter, hoewel onze Yannick meent dat er nog wel het een en ander verbeterd kan worden.

Om optimaal te kunnen genieten van PUBG, moet je zo lang mogelijk zien te overleven. En dat is verre van eenvoudig als je samen met 99 man tegelijkertijd in een open wereld wordt gedropt. Gevaar loert om iedere hoek en iedereen probeert voortijdig een einde aan je leven te maken. Toch zijn er een aantal trucs waarmee je een enkeltje eeuwige jachtvelden kunt uitstellen. Wij hebben een aantal survival trucs voor je op een rij gezet.

#1 Land op of vlak bij gebouwen
Als je uit het vliegtuig wordt gedropt, is het verstandig om richting een van de gebouwen te parachuteren. Daar sta je niet bloot aan de gevaren van de open wereld en ben je niet zichtbaar voor je medespelers. Maar veel belangrijker: hier vind je wapens, voertuigen en andere benodigdheden (loot). Deze zaken zijn onmisbaar om te overleven.

#2 Bemachtig een wapen
Zonder een pistool of ander geweer ben je loslopend wild tijdens jachtseizoen. Nadat je bent geland is je eerste prioriteit dat je een wapen moet zien te bemachtigen. Iemand met je vuisten tot pulp slaan is een last resort, maar daarmee houd je het niet lang uit. Als je meerdere geweren vindt, kies dan een wapen waar je je comfortabel voelt. Als je eenmaal tot de tanden toe bewapend bent, ga je op zoek naar body armor en healing items.

#3 Niet wandelen
Zelfs als je locked-and-loaded bent, moet je niet als een kop zonder kip de open wereld van PUBG inrennen. Je bent immers niet onsterfelijk. Verschans je bijvoorbeeld in een gebouw, of verstop je achter je achter een muurtje, boom of andere natuurelementen. Blijf in ieder geval zo veel mogelijk uit het zicht van je medespelers. Je wilt immers geen lopend doelwit zijn. Ren alleen als een dwaas rond als je geen andere mogelijkheid ziet.

#4 Pas op voor overduidelijke valstrikken
Om de zoveel tijd zie je een vliegtuig overvliegen die crates dropt. Deze zitten boordevol items om te overleven. Dat wil natuurlijke iedere gamer. Deze kratten zijn niet geliefd, maar ook levensgevaarlijk. Wat weerhoudt anderen ervan om zich tactisch op te stellen en iedereen die in de buurt van de crate komt een kopje kleiner te maken om vervolgens zelf met de buit er vandoor te gaan? Helemaal niets. Hetzelfde geldt voor voertuigen en rugzakken. Bestudeer je omgeving eerst voordat je items of voertuigen oppikt.

#5 Schiet niet als een gek in het rond
Schieten op alles dat los en vast zit is misschien hartstikke leuk, maar ook de manier om jouw locatie te verraden. Als je iemand ziet die je wil uitschakelen, sluip dan voorzichtig naar deze persoon toe en wacht met schieten totdat je binnen bereik bent. Be patient.

#6 Schakel je vrienden in
In je uppie 99 tegenstanders uitschakelen is een bijna kansloze missie (tenzij je zo hardcore bent en voor niets en niemand terugdeinst). De beste manier om te overleven is door je vrienden uit te nodigen en het samen op te nemen tegen de rest. Met Voice Chat zet je de perfecte hinderlaag op.

Heb jij nog een nuttige tip om te overleven in PUBG? Laat dan vooral een reactie achter onder dit bericht.

Nog geen reacties

  1. tip: Blijf zoveel mogelijk aan de rand van de cirkel. Je hebt altijd van die gastjes die met voertuigen telkens in het midden van de cirkel proberen te blijven, ofwel het middenpunt van de aandacht. Als je langs de zijkanten blijft kun je veel mensen killen die naar de cirkel toe willen rennen/rijden. Zoek dan telkens een gebied uit waarbij je overzicht hebt, een dak van een gebouw of een heuvel met mogelijkheid tot zelfbescherming bijvoorbeeld.

  2. Misschien een aanvulling op tip #1: let bij het uitstappen al op of er veel mensen jouw kant op mee-droppen, en land ook niet te dicht bij de lijn die het vliegtuig vliegt. Het is daar altijd drukker, ga liever ietsje verder weg, dan heb je meestal voldoende tijd om een aardige uitrusting bijeen te sprokkelen. Maar probeer ook weer niet té ver uit het midden landen. Soms zijn voertuigen moeilijk te vinden en dan moet je nog een eind rennen om de blauwe cirkel voor te blijven.

    Nog een tip: je rent sneller als je wapens geholsterd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *