Tiya: Doucheputjes schoonmaken was nog nooit zo makkelijk

Tiya-putje
Douchen is fijn, een smerig putje met haren schoonmaken niet. Met de Tiya los je dit gemakkelijk op.

Designer Chen Wanting heeft een kinderlijk simpele oplossing bedacht voor het probleem dat smerige doucheputjes heet. De Tiya is een slim rooster, dat je met gemak weer schoon spoelt na het douchen.

Kam-design
Door simpelweg de gleuven aan één kant van het rooster weg te halen, blijft er ten eerste een stuk minder vuiligheid hangen, en ten tweede kun je ze achteraf met gemak wegspoelen zonder de haren aan te raken. Het rooster lijkt hierdoor een beetje op een kam.

Tiya-putje

Wanting won met haar Tiya-ontwerp de Reddot design award, en wij kunnen niet wachten totdat dit concept ook naar een (af)wasbak vertaald wordt. Andere winnaars van een Reddot award zijn een slimme afvalzak (die je als tas uit je prullenpak haalt) en een plakstrip om tennisballen met je racket op te pakken van de grond.

5 reacties

    • @lariekoek: je kan het ook uithalen en dan met een doekje in de vuilbak makkelijk ervan vegen 🙂 dan is het wel een handig ontwerp natuurlijk.

      het gewoon in je douche uitspoelen zal niet het idee van de ontwerper zijn gok ik

      • @bloodseaker: dat van dat doekje leek mij ook al, dat zou ik zelf ook doen, had ik zo’n ding, maar waarom dan dat plaatje van dat ding onder de kraan en afspoelen volgens de tekst. Dat is voorschrift van de uitvinder? Of hebben de apparata deskundigen, hier niet dat een doucheputdeksel dingen hoort tegen te houden die de afvoer kunnen doen verstoppen.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *