Toch slecht nieuws van Biden voor Huawei

Ook onder president Joe Biden heeft Huawei voorlopig geen kans op Google Services, zo blijkt uit een nieuwe beslissing over de sancties.

Met de inauguratie van Joe Biden als president van de Verenigde Staten was er kort hoop voor Huawei. Het Chinese techmerk werd door Trump verbannen en kon wellicht op verzachtende omstandigheden rekenen. Maar dezelfde politicus die Huawei eerst wat hoop gaf, neemt dat nu volledig weg. Google komt naar alle waarschijnlijkheid voorlopig niet meer terug naar Huawei.

Huawei ook onder Biden verboden

Met het aanstellen van een nieuwe minster van economische zaken, Gina Raimondo, lijkt enige mogelijkheid van verlossing voor Huawei verdwenen. Raimondo liet recentelijk nog weten te overwegen om de sancties tegen Huawei te verzachten. Maar nu ze daadwerkelijk aangesteld is in als ‘Commerce Secretary’, lijkt dat voorbij.

In antwoord op vragen van Republikeinse politici neemt ze alle hoop voor Huawei weg (via: Bloomberg):

Ik begrijp dat partijen op de Entity List komen (…) omdat ze een risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid zijn of buitenlandse interesses dienen. Ik heb momenteel geen reden om te geloven dat partijen op die lijst daar niet meer zouden moeten zijn.

Kortom, Huawei zal voorlopig hard moeten blijven werken aan hun eigen ecosysteem, aangedreven door HarmonyOS. Het ziet er namelijk niet uit dat Google snel terug zal keren naar het Chinese merk. Maar dit karige vooruitzicht voor Huawei heeft extra gevolgen, want door de sancties moest het merk onder andere Honor afstoten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *