‘Toekomstige iPhones kunnen zonder vinger bediend worden’

'Toekomstige iPhones kunnen zonder vinger bediend worden'
Interessant!

Je iPhone bedienen zonder het toestel fysiek aan te raken. Het klinkt als hocus pocus, maar in de toekomst kan dit zomaar de gewoonste zaak van de wereld zijn. Vandaag schrijft Bloomberg dat Apple momenteel onderzoek doet naar deze nieuwe technologie. Gebruikers kunnen middels handgebaren de iPhone bedienen. Ook spreekt het bericht over een curved display.

De ontwikkelingen zouden zich nog in de kinderschoenen begeven. Een iPhone met daadwerkelijk deze functies is nog minimaal twee jaar van ons verwijderd. Van brekend nieuws kun je niet spreken. Samsung was namelijk eerder dan Apple met beide technieken. Sterker nog, de Galaxy S4 uit 2013 werkte al met enige vorm van bediening via handgebaren.

Bediening aan de hand van gebaren, in het Engels gesture control genoemd, komt steeds vaker voor. Diverse luxe auto’s als de Mercedes S-klasse en de BMW 5 en 7-serie hebben deze technologie aan boord. Door middel van handgebaren kan de volume van de muziek harder of zachter worden gezet. Ook kunnen inkomende telefoongesprekken opgenomen of geweigerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *