TomTom geeft realtime omleidingen weer tijdens de NSS

Auteur: , Geen reacties

De eerste wegen rond het World Forum zijn vanochtend om 06:00 uur afgesloten. En de verkeershinder zal in aanloop naar de NSS alleen maar groter worden, tot aan compleet afgesloten snelwegen toe. TomTom zal proberen orde in de chaos te scheppen.

30% snelwegen op slot

Men verwacht files van 400 tot 500 kilometer in en om Den Haag. De Nederlandse navigatieboer TomTom speelt daar nu op in door extra verkeersdeskundigen in te zetten. Zij moeten voorspellen waar de grote vertragingen op de Nederlandse snelwegen tijdens de Nuclear Security Summit zullen plaatsvinden. Immers, 30,7% van de snelwegen is vanaf zondag 23 tot en met dinsdag 25 maart permanent of op bepaalde tijdstippen worden afgesloten.

Tijdstip: classified

Van tevoren is niet geheel duidelijk welke wegen dat op welke tijdstippen zijn, aangezien dat mede afhankelijk is van de reisschema’s van de 52 wereldleiders en vierduizend delegatieleden die naar Nederland komen. Onder anderen president Obama, bondskanselier Merkel en secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon worden per auto naar het World Forum in Den Haag gebracht. De grootste verkeershinder wordt dan ook verwacht in de omgeving van Den Haag, Amsterdam en Schiphol.

Vraag een route aan via Twitter

Mocht je toch tijdens die dagen de door AWACS-beveiligde Randstad in gaan, dan kun je realtime een alternatieve route krijgen. TomTom-topman Carlo van der Weijer zegt daarover:

“We hebben een team van TomTom’s verkeersdeskundigen klaar zitten om tijdens het hele evenement live updates te doen. Verkeersinformatie wordt gedeeld op Twitter en onze experts staan stand-by om direct vragen te beantwoorden. Bestuurders kunnen hun route en locatie voor vertrek tweeten en direct een snellere alternatieve route krijgen aangeboden. Hoe dan ook adviseren we iedereen die in de auto stapt om de snelwegen te vermijden.”

Het TomTom Traffic Center heeft een realtime verkeers- en routeplanner voor forensen en bedrijven gelanceerd op routes.tomtom.com. Mocht dat niet lukken, dan kun je via de hashtag #TTNSS om meer verkeersinfo vragen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).