TomTom maakt ook navigatie-app voor iOS ‘gratis’

TomTom GO Mobile nu ook 'gratis' op iOS
TomTom gaat zijn navigatie-applicaties voor iOS en Android gratis aanbieden. Tenminste, bijna gratis, want na 75 kilometer is het alsnog de bedoeling dat je gaat betalen.

Voorheen betaalde je vooraf een vast bedrag voor het gebruik van de TomTom-apps, terwijl je nu elke maand gratis 75 kilometer kunt navigeren. Hierna betalen gebruikers 20 euro om een jaar lang gebruik te maken van de app, maar het is ook mogelijk om een abonnement van 3 jaar af te sluiten voor 50 euro. Bij beide abonnementen krijgen gebruikers dezelfde informatie en updates als gebruikers van de navigatie-kastjes.

De applicatie slaat overigens alleen de kaart van Nederland op. Andere kaarten kunnen ter plekke worden gedownload, zodat je indien gewenst ook de rest van Europa kunt verkennen. De apps zijn hier te downloaden voor iOS en Android.

6 reacties

  1. google maps kun je ook offline maps downloaden en gratis gebruiken. enkel de verkeersinfo kost data, maar dat zal bij tomtom niet anders zijn.En anders inderdaad de Navfree. Iets minder gebruiksvriendelijk, maar ook prima te doen.

  2. ‘k was een trouwe tomtom gebruiker, maar waar ze de laatste tijd mee bezig zijn snap ik niet meer… Na m’n verhuizing naar buitenland is het bijna onmogelijk om diensten te kopen voor m’n PNA (schijnbaar kunnen ze m’n account niet goed verplaatsen naar het buitenland, bij afrekenen komt een fout dat het product niet geleverd wordt in noorwegen bijv. maar ik kan niet in de noorse shop zoeken naar een product omdat ik in nederland geactiveerd heb, heeft klantenservice afgelopen 3jr niet kunnen oplossen…)
    En dan de apps…heb bijvoorbeeld betaald voor een ‘life-long’ app en 2 maand later krijg ik te horen dat ze er mee kappen en ik een abbo moet afsluiten. Na een toch maar het abbo proberen, kan ik hem niet krijgen omdat het email adres in gebruik is voor een ander produkt (ja, logisch he? Heb ook nog een PNA in de auto…) moet ik voor elk apparaat een apart email adres hebben. Dat was mijn laatste poging om tomtom te gebruiken, ze jagen de klanten weg met hun zwabberbeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *