TomTom Taxi is geflopt en gaat per 15 augustus uit de lucht

TomTom Taxi is geflopt
Begin dit jaar deed TomTom een grootschalige poging om de taximarkt te digitaliseren met de app TomTom Taxi. Nu blijkt dat het project na een aantal maanden al wordt geannuleerd. Het bleek een flop.

De app Tomtom Taxi geeft gebruikers actuele informatie over de chauffeur, de snelste route en de verwachte aankomsttijd. Handig om van te voren te weten dat er geen gedoe over de ritprijs of gereden route zal ontstaan. Na de rit kun je vervolgens feedback doorgeven in de app, en de chauffeur toevoegen aan je lijst met vertrouwde chauffeurs. “De volgende keer dat je bestelt krijg je bij voorkeur een van deze chauffeurs.” aldus TomTom.

Taxichauffeurs die zich aansloten dienden een TomTom Taxi Assistent van 149 euro aan te schaffen, waarmee ze de ritten konden aannemen. In Amsterdam werd de dienst beschikbaar gesteld onder chauffeurs van TCA, in Rotterdam deed RTC mee.

Maar nu, terwijl de dienst nog in de kinderschoenen staat en de Android-versie nog niet eens is gelanceerd, gaat TomTom Taxi op de fles. De initiatiefnemers achter de taxidienst, ondernemers Steven Blom en Otto Ruys, bevestigen dit tegenover Sprout. Ze werden in 2011 met hun app TXXI ingelijfd door TomTom. Destijds zei Blom daarover: “Wij beheersen alles voor de rit en na de rit. TomTom beheerst alles wat er tijdens een rit gebeurt.”

Blom laat weten dat er een evaluatie is geweest, waarna is besloten het project te staken. Klaarblijkelijk werd de app dus niet het succes waar men op hoopte. Een officiële reden geven ze trouwens niet, maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met de enigszins verzadigde markt van taxi-apps.

Op de site van TomTom Taxi is de volgende tekst te vinden over het annuleren:

In September 2012 we launched a pilot project in Amsterdam to better understand how TomTom could address the needs of the Dutch taxi market. After carefully evaluating the pilot, TomTom has taken the difficult decision to discontinue the project and its further roll-out. The TomTom Taxi service will cease to operate from 15th of August 2013.

We would like to thank all our partners: taxi companies, individual drivers, venues and app users that trialed our service and enthusiastically supported us throughout our journey.

TomTom Taxi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *