TomTom voor Android is voortaan gratis!*

TomTom voor Android is voortaan gratis!*
*Mits je niet te veel kilometers per maand aflegt. Huh?

Met allerhande gratis alternatieven (Google Maps, Here) heeft de Nederlandse kaartenboer het zwaar te verduren in de app-markt. TomTom hanteerden namelijk de forse aanschafprijs van 49,99 euro voor de Benelux-versie van de navigatie-app en 59,99 euro voor West-Europa. Deze apps worden vandaag ingewisseld voor een gratis Android-versie.

75 kilometer per maand gratis

De catch: je kunt er maandelijks 75 kilometer gratis mee navigeren. Daarna ben je weer aangewezen op de papieren landkaart een gratis alternatief. Wil je je meer kilometers de weg laten wijzen door TomTom, dan kun je een abonnement van 19,99 euro per jaar afsluiten. Je kunt ook in één keer voor drie jaar navi aanschaffen, dan ben je 44,99 euro kwijt.

Voor wie niet al te vaak gebruik maakt van een navigatie-app lijkt dit ons een goede deal. Met de TomTom GO Mobile-app kun je namelijk kaarten offline opslaan, zodat je tijdens de rit geen data verstookt. Ook heb je volledige toegang tot actuele verkeersinformatie, interessante locaties, flitsinformatie, en wordt de maximale snelheid getoond.

De app is beschikbaar voor Android-toestellen met versie 4.0 of hoger. Downloaden kan HIER.

Lees ook: dit zijn de 5 beste navigatie-apps voor iOS en Android

24 reacties

  • @baasbas: Laatst even uitgeprobeerd. Kreeg ik tijdens het rijden opeens meldingen dat ik ergens punten mee kon verdienen. Meteen van mijn iPhone geflikkerd. Navigatie is geen spelletje, of een socialemediagebeuren.

   • @dafmaf: Met dat laatste kan ik het alleen maar eens zijn. In de instellingen kan je aangeven wat je wel en wat je niet zou willen zien. Dat puntensysteem is bedacht voor extra incentive om content te leveren. Leuk voor wie daar om geeft. Ik heb alle nutteloze dingen uitgeschakeld. De nuttige wel weer ingeschakeld uiteraard. Als het kan update ik een benzineprijs onderweg. Dat is content waar iedereen wat aan heeft. Feitelijk gezien zijn die ‘roadcandies’ ook nuttig. Volgens mij worden ze geplaatst op wegen waarvan (extra) gps-data nodig is. Iemand die dat leuk vind gaat omrijden om punten te scoren, maar daarmee helpen ze de community weer. Maar goed, omrijden voor de lol doe ik alleen over leuke wegen 🙂

 1. Ik heb eigenlijk niets aan te merken op google maps gekoppeld aan google now. Als ik in chrome op mn pc een bedrijf op zoek dan snapt mn telefoon al dat ik daar misschien heen wil en doet een suggestie voor navigatie. Als ik om half 6 aanstalte maak om naar huis te gaan krijg ik automatisch al een suggestie voor een andere route als er te veel file staat. (zowel op mn pc als mn telefoon) Ik zie niet in waarom ik iets anders zou willen gebruiken. De kaart info klopt over het algemeen ook prima.

  • @MrSkyline: Werkt helemaal goed, totdat je de grens over gaat.
   Helaas kan het voor mij niet uit om een internationaal internet abonnement af te sluiten, en dan heb ik dus daar waar ik het hardste om navigatie verlegen zit, niks aan Maps.

   • @crx: als ik het goed heb, kun je Google Maps routes opslaan op je telefoon (offline dus). Weliswaar voor een X periode, maar toch.
    Enig nadeel is dat actuele verkeersinformatie niet voorhanden is.

 2. Too little too late. Met gratis alternatieven als Here, NavFree en (in mindere mate) de online Waze en google maps zijn dit de sprongen van een kat in het nauw.

 3. ik snap nou nooit waarom mensen navigatie op hun telefoon zetten, in de meeste duitsers zit standaard navigatie (smart,mini niet meegerekend) en anders koop je op het winkelcentrum een normale stomstom

  • @gwnbmw: Die dingen verouderen snel en sommigen zijn moeilijk te updaten of het is gewoon duur. Daarnaast kan navigatie op je telefoon ook live verkeersdrukte meenemen in het routeadvies. Voor mij geen vaste navigatie meer in de auto. Dat is gewoon achterhaald

   • @baasbas: zoals ik al eerder in mn reactie zei, in de meeste zit standaard ingebouwd en is makkelijk te updaten. plus dat je niet naar zo’n klein schermpje zit te kijken en op iphone geen 90 euro per deel van europa. of op android maar een klein stukkie kan rijden.

    • @gwnbmw: Ik heb het ook standaard ingebouwd, maar ik had geen keuze. Voor mijn volgende wil ik geen ingebouwde meer. Wat nu meer en meer mogelijk wordt is een scherm, wat de inhoud van je telefoon weer kan geven. Dat zou het beste voor mij zijn denk ik. Een degelijk scherm, op een goede logische plek in het dashboard. Tegelijk geen logge ouderwetse navigatie, maar juist de goed te updaten losse apps naar keuze. Op je telefoon heb je betaalde en gratis opties, een vaste navigatie in de auto is vaak wel te updaten, maar dat kost serieus geld. Daarnaast: een collega van me rijdt een Auris met ingebouwde navigatie. Maar die ging met klachten naar de Toyota dealer en vroeg om een update omdat te vaak nog wegen niet bestonden op de kaart. Bleek gewoon de laatste versie van de kaarten al geïnstalleerd te zijn :-X Dat is echt slecht en zal je met een losse navigatie-app op je telefoon niet zo snel overkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *