De 10 best verdienende films van 2018

Auteur: , Geen reacties
Thanos harkt al het geld binnen

Miljarden werden alleen al aan superhelden uitgegeven.

De wereldwijde zogenoemde box office liep ook dit jaar weer compleet over. Het grootste gedeelte van de in totaal ruim $10 miljard dollar ging naar Disney en andere eigenaren van populaire superhelden. Dit zijn de wereldwijde verdiensten van de 10 grootste film van het afgelopen jaar.

Terwijl het in de game-industrie gemakkelijk het jaar van de battle royale (met namen Fortite en PlayerUnknown’s Battlegrounds) te noemen valt, staan superhelden in de film-industrie duidelijk centraal. Van de 10 best verdienende films uit 2018 zijn 6 titels overgoten met superhelden.

Tegelijkertijd berust Hollywood de laatste jaren absurd veel op sequels, prequels, spin-offs en hervertellingen. 7 van de 10 titels zijn dan ook een direct vervolg in een langlopende franchise. Jurassic World is een spin-off van de originele Jurassic Park-trilogie, Mission: Impossible – Fallout is een sequel in de Mission: Impossible-franchise en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is het vervolg op de spin-off van de Harry Potter-franchise.

In het verlengde daarvan zijn 4 van de 6 superheldenfilms in het lijstje een direct vervolg, met slechts twee ‘losstaande’ films. Black Panther is daarbij eigenlijk totaal niet losstaand, maar een film in het filmuniversum van Marvel. Het slecht scorende Venom is technisch gezien een spin-off van het Spider-Man-universum, al staat de film wat betreft productie, verhaallijnen en rechten volledig op zichzelf.

Dan houden we in totaal nog maar één film over die niet in de categorie ‘superhelden’ of ‘sequel’ valt en dat is Bohemian Rhapsody, de verfilming van het leven van Queen-zanger Freddy Mercury. Ja, het is gebaseerd op een iconisch figuur, wat de aantrekkingskracht van de film een beetje opblaast, maar respect voor de makers om zich in de top 10 te boksen zonder op gevestigde I.P’s (Intellectual Porperty) te rusten.

Hieronder de top 10 best verdienende films wereldwijd. Cijfers zijn uitgedrukt in miljoenen, afgerond op hele miljoenen.

Film
Box office inkomsten
Avengers: Infinity War$2.049m
Black Panther$1.346m
Jurassic World: Fallen Kingdom$1.305m
Incredibles 2$1.243
Venom (2018)$855m
Mission: Impossible - Fallout$791m
Deadpool 2$736m
Bohemian Rhapsody$668m
Ant-Man and the Wasp$623m
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald$613m
Totaal:$10.299m

Cijfers via: BoxOfficeMojoEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).