Top 10: De beste Halloween horrorfilms op Netflix

Creepy!
Voor iedereen die zijn Halloween wil verrijken met doodenge horrofilms, is ome Netflix een goed begin.

De engste feestdag van het jaar staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer angstaanjagende films bekeken moeten worden om lekker in de stemming te komen. Gelukkig heeft Netflix een breed aanbod aan Halloween-toppers voor je in de aanbieding en in dit lijstje lichten we de 10 beste films (in lichtelijk verwaarloosbare sub-categorieën) voor je uit. Dit zijn de 10 beste Halloween horrorfilms die je nu checkt op Netflix.

1. Hereditary – Bovennatuurlijk
Ik weet het, vorig jaar hebben we deze film ook in onze Halloween-lijst verwerkt, maar het is gewoon een uitzonderlijk goede horrorfilm. De bovennatuurlijke aspecten maken het onderliggende verhaal nog angstaanjagender terwijl het acteerwerk de enge sfeer alleen maar aansterkt.
Net zo modern en ‘echt’ als The Conjuring, maar ook net iets beter.

[gv data=”V6wWKNij_1M”][/gv]

2. Annihilation – Sci-fi
Sci-fi en horror gaan al ontzettend lang hand in hand met elkaar. Denk aan The Thing, Alien, The Fly en ga zo maar door. Annihilation is daarbij een perfectie toevoeging aan die lijst. Een buitenaards krachtveld, de Shimmer genaamd, lijkt alles te muteren en transformeren en het is aan een groep wetenschappers om uit te vogelen wat er precies aan de hand is. Ja, het einde gaat volledig filosofisch maar het grootste gedeelte van de film is doodeng, prachtig geschoten en bevat een van de meest angstaanjagende monsters uit de sci-fi-horror geschiedenis.

[gv data=”89OP78l9oF0″][/gv]

3. Cargo – Apocalypse
Hoewel het hoofdpersonage in Cargo moet dealen met een zombie-uitbraak in de Australische outback, is de film eigenlijk een prachtig apocalyptisch drama dat gaat om een vader die zijn kleine dochtertje probeert te beschermen tegen het einde van de wereld. Prachtig geacteerd, geschoten en een van de meer emotionele films in deze lijst.

[gv data=”W5QJW0M5pik”][/gv]

4. The Conjuring – Jump scares
Weinig horror-technieken zijn zo effectief (en omstreden) als de jump scare. Een plotselinge cut, gebeurtenis of hard geluid zijn een garantie voor enge momenten. The Conjuring zit boordevol dit soort momenten en alles, van de filmstijl tot de setting, zijn gemaakt om je ongemakkelijk te laten voelen. Doodeng en een ‘echte’ horrorfilm in de breedste zin van het woord.

[gv data=”k10ETZ41q5o”][/gv]

5. The Cabin in the Woods – Meta/parodie
De eerste keer dat ik Cabin in the Woods zag, dacht ik naar een ‘gewone’ horrorfilm te kijken, totdat het einde je uiteindelijk een inkijkje geeft in wat de film daadwerkelijk doet. De film omarmt alle stereotypen in een slasher, gooit tal van cliché’s in het rond en is niet bang om bekende franchises op de hak te nemen. Allemaal om de het horror-genre belachelijk te maken, maar er tevens een ode aan te geven. The Cabin in the Woods is een van de betere decontructies van het inmiddels steeds herkauwde horrorgenre.

[gv data=”NsIilFNNmkY”][/gv]

6. Mother – Psychologisch
Er zijn maar weinig dingen zo eng als afgetakelde psyche van de mens en Darren Aronofsky is een expert in het verkennen van zo’n geest. In Mother weet je eigenlijk de gehele film niet wat er precies aan de hand is, maar terwijl de taferelen in het huis van de titulaire moeder steeds gruwelijker worden, ga je je afvragen wie er nou precies gek is; de moeder of iedereen om haar heen. Een filosofisch, religieus en psychologisch pareltje dat zeer uitdagend en vermakelijk is.

[gv data=”XpICoc65uh0″][/gv]

7. Murder Party – Indie
Een ongemakkelijke knaap wordt uitgenodigd voor een ogenschijnlijk gezellig Halloween-feestje, maar blijkt in werkelijkheid naar een murder party te gaan, waar hij het slachtoffer van zal worden. De film speelt met zwarte humor, gruwelijke scènes en een klein budget en is gewoon te vinden op Netflix.

[gv data=”fdoGi5RwaC0″][/gv]

8. Apostle – Historisch
Apostle speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw en draait om een religieuze cult op een eiland. Onze held gaat naar de ogenschijnlijk paradijselijke samenleving om een meisje te redden, maar uiteraard zou je de film niet op dit lijstje vinden als het er niet gruwelijk mis zou gaan. Offers, martelingen, rituelen en uiteraard een flinke portie bloed zijn hoofdonderdelen voor deze spannende thriller.

[gv data=”J1JdWOqc9Q8″][/gv]

9. It – Stephen King
Er zijn maar weinig auteurs zo succesvol geworden met het bedenken van horrorverhalen als Stephen King dus vandaar zijn eigen subcategorie. It gaat om de iconische clown die een dorpje in de Verenigde Staten teistert en de supernatuurlijke schurk heeft daar allerlei creatieve maniertjes voor gevonden. Hij kijkt heerlijk weg en is een must-see voor horror-liefhebbers.

[gv data=”FnCdOQsX5kc”][/gv]

10. Shaun of the Dead – Zombie-comedy
Wie denkt dat hij met Halloween niet ook een beetje mag lachen heeft het mis. We sluiten de lijst af met Shaun of the Dead, zonder twijfel de grappigste film in deze lijst. De film draait om Shaun en zijn klungelige vriend Ed die tijdens een zombie-uitbraak in Engeland moeten overleven met elkaar. De film is een horror-comedy die het zombie-genre belachelijk maakt, maar tevens omarmt en er als geweldige toevoeging voor dient. Echte aanrader voor comedy-liefhebbers en zombiefilm-fanaten.

[gv data=”LIfcaZ4pC-4″][/gv]

En over lachen gesproken, heb je geen zin in al dat gegriezel dan check je hier de top 10 beste comedies die je op Netflix kunt vinden. Ben je meer op zoek naar iets interactiefs voor Halloween dan vind je in dit lijstje de 10 dikste aanbiedingen op spooky games in de PlayStation Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *