Top 10: De bestverkochte PlayStation 4-games van 2018

Rockstar en FIFA zijn de grote winnaars
Rockstar en EA met FIFA zijn de grote winnaars.

2018 was zonder twijfel het jaar van Fortnite. Gelukkig gaven PlayStation-eigenaren ook nog wat uit aan kwaliteit games in het afgelopen jaar, wat ons de top 10 bestverkochte games voor de PlayStation 4 brengt.

In totaal is de top 10 bestverkochte games op Sony’s populaire console volgens VG Chartz goed voor meer dan 43.600.000 games wereldwijd verkocht. Overigens is VG Chartz altijd wat conservatiever met de verkoopinschattingen dan menig uitgever. Zo maakte Take Two de verkoop van Red Dead Redemption 2 bekend en dat was iets meer dan VG Chartz ze wil geven.

Er zitten een aantal opvallende titels tussen. Zo is de nummer 1 zonder twijfel voor Red Dead Redemption 2. De gigantische hit van een cowboy-game is de meest recente titel in de top 10, en heeft met bijna 8 miljoen kopieën een flinke afstand op de rest van de top 10. Niet heel gek dus, dat Rockstar’s game zelfs invloed heeft op het porno-gedrag van de Pornhub-bezoeker.

En over Rockstar gesproken, de ontwikkelaar is natuurlijk de crème de la crème als het aankomt op AAA populaire games. Niet heel gek, dat ze met Grand Theft Auto V na 4 jaar (!) nog steeds in de top 10 van bestverkochte games staan.

Verdere verrassingen blijven uit. Call of Duty staat met de nieuwste in de franchise behoorlijk hoog en ook FIFA consolideert hun plekje in de meest populaire games-kliek door middel van een tweetal games. Check de volledige top 10 hieronder:

[table “227” not found /]

Lees ook: RDR2 en God of War slaan keihard terug bij Game Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *