Top 10: de meest gedownloade films vd week [w16y2014]

Her
De tien populairste films op het BitTorrent-gedeelte van het internet zijn weer binnen. Met deze week vier nieuwe binnenkomers.

Terwijl de camversie van Captain America is doorgedrongen naar de eerste plaats neemt de romcom That Awkward Moment de tweede plek in, gevolgd door de vampierlachfilm Vampire Academy.

Meh. Beter kijk je naar plek zes, want daar staat deze week een van de beste films van de afgelopen tijd: Her. Dit meesterwerkje van Spike Jonze vertelt het verhaal van een eenzame schrijver in de nabije toekomst. Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) gaat gebukt onder een lading liefdesverdriet en slijt zijn dagen bij een bedrijf waar je persoonlijke brieven in een handgeschreven lettertype kunt bestellen. Hij komt in aanraking met een nieuw OS (Operating System) dat zich manifesteert als een persoonlijke assistent. De stem van het OS – ze noemt zichzelf Samantha – is van Scarlett Johansson. Wat er vervolgens tussen Samantha en Theodore opbloeit wordt haast eng realistisch weergegeven. Alsof je continu een hypergeavanceerde en zelflerende versie van Siri of Cortana om je heen hebt die niet alleen je emails en afspraken regelt, maar tegelijkertijd een band met je opbouwt en een flirt niet uit de weg gaat. Lang verhaal kort: ze gaan daten. De manier waarop die relatie ontstaan, de vragen die het oproept en de manier waarop het in beeld wordt gebracht is prachtig. Niet voor niets is futuroloog Ray Kurzweil van mening dat de manier waarop Her kunstmatige intelligentie neerzet een cinematografische doorbraak is. Kijken!

1. (5) Captain America: The Winter Soldier (brakke CAM-versie) – IMDb: 8,3
[gv data=”7SlILk2WMTI”][/gv]

2. (-) That Awkward Moment – IMDb: 6,2
[gv data=”wRcVgJjnFLo”][/gv]

3. (-) Vampire Academy – IMDb: 6,3
[gv data=”E1ERrnYunBg”][/gv]

4. (1) Son of Batman – IMDb: 6,3
[gv data=”bis7XOu0Xms”][/gv]

5. (2). The Machine – IMDb: 6,2
[gv data=”GIuT4HT8IMg”][/gv]

6. (-) Her – IMDb: 8,2
[gv data=”ne6p6MfLBxc”][/gv]

7. (-) Rio 2 (HDTS) – IMDb: 6,8
[gv data=”fa5Ku5Ojh2g”][/gv]

8. (3) The Physician – IMDb: 7,3
[gv data=”IOj-Pn5WJkw”][/gv]

9. (4) Ride Along – IMDb: 6,4
[gv data=”5klp6rkHIks”][/gv]

10. Frozen (9) – IMDb: 8,1
[gv data=”TbQm5doF_Uc”][/gv]

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *