Top 10: de meest gedownloade films vd week [w50y2014]


Een nieuwe lijst, nieuwe binnenkomers en een nieuwe nummer 1. Dit zijn de meest gedownloade films van de week.

De nieuwe nummer 1 is het door Antoine Fuqua geregisseerde The Equalizer, waarin een voormalig geheimagent (Denzel Washington) zijn eigen dood ensceneert gezet om een rustig leven te kunnen leiden in Boston. Wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective ‘The Equalizer’ te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.

De tweede nieuwkomer is Horrible Bosses 2. Nick, Dale en Kurt besluiten samen een eigen bedrijf te beginnen zodat ze hun eigen baas kunnen zijn. Een geniepige investeerder heeft echter andere plannen met hun veelbelovende bedrijf, plannen waarbij Nick, Dale en Kurt helaas niet bij horen, en voordat ze nog maar één cent hebben verdiend staan ze alweer op straat. De wanhoop nabij, besluiten de drie bijna-entrepreneurs de investeerders’ zoon te ontvoeren en hem te gijzelen totdat ze de macht over hun eigen bedrijf weer terug hebben.

De enige echte kijktip van de week is uiteraard Gone Girl, het langverwachte nieuwe filmwerk van David Fincher. In deze thriller staan Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over hun huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots te zijn verdwenen. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick. Eén van de betere films van 2014 en het zoveelste bewijs dat Fincher gewoonweg geen slechte films kan maken. Cinematografisch ook een juweeltje trouwens.

1. (-) The Equalizer – IMDb: 7,4
[gv data=”Qt0GkVZK8zA”][/gv]

2. (1) The Maze Runner – IMDB: 7,2
[gv data=”64-iSYVmMVY”][/gv]

3. (-) Horrible Bosses 2 – IMDb: 6,9
[gv data=”JGX4XwYVoIg”][/gv]

4. (4) Guardians of the Galaxy – IMDb: 8,5
[gv data=”pE9vypfwbvk”][/gv]

5. (-) Gone Girl – IMDb: 8,4
[gv data=”9DPpygqaCjY”][/gv]

6. (3) Teenage Mutant Ninja Turtles – IMDB: 6,1
[gv data=”OdgNSJiWJTo”][/gv]

7. (2) Nightcrawler (DVDscr) – IMDb: 8,2
[gv data=”rCDgPqcYatY”][/gv]

8. (5) This Is Where I Leave You – IMDb: 6,7
[gv data=”DGSBiqnCh44″][/gv]

9. (6) Fury (DVDscr) – IMDB: 8,0
[gv data=”SKu5lGfRBxc”][/gv]

10. (-) The Good Lie – IMDb: 7,1
[gv data=”c2tI5zW3IU8″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Die samenvatting van Gone Girl klopt ook niet echt, dat is het begin nou niet echt.

    Spoiler onder…

    [spoiler]Hij gaat niet de avond ervoor, maar op de ochtend van zn jubileum erg vroeg naar het strand (om zn hoofd leeg te maken en er over na te denken) en dan naar zijn eigen bar (The Bar) waar zijn zus werkt om er over te spreken. Hij wordt dan gebeld op dezelfde ochtend daar ter plekke door de overbuurman van hem om te vertellen dat zn kat buiten loopt en de voordeur open staat…. en dan begint het mysterie…[spoiler]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *