Top 10: de populairste apps op de Nederlandse werkvloer

Auteur: , 2 Reacties
WhatsApp populairst onder Nederlanders

Tegenwoordig heeft iedereen zijn smartphone vol staan met apps, maar welke worden nu het meest gebruikt?

Intelligence Group startte een ArbeidsmarktGedragsOnderzoek en trok op basis van 3.500 werkende Nederlanders de volgende conclusies. Uit het onderzoek is gebleken dat de meest gebruikte applicaties nog steeds in de categorie van sociale media en berichten-apps vallen. WhatsApp is het populairst: 49 procent van alle ondervraagden gebruikt de berichtendienst regelmatig. Op de tweede plek komt Facebook met 33 procent.

Op het gebied van nieuws doen NU.nl en de NOS het erg goed. Deze applicaties worden over het algemeen vaker gebruikt door mannen dan door vrouwen. Daarnaast is Instagram bezig aan een opmars, want deze app is in een korte tijd enorm populair geworden. Spelletjes doen het wat minder goed. Hoe populair Angry Birds en Candy Crush ooit ook waren, ze zijn niet (meer) te vinden in de lijst.

Tot slot is er ook onderzoek gedaan naar populaire apps onder werkzoekenden. De applicatie ‘Indeed’, die vol staat met vacatures, staat op nummer 1, gevolgd door LinkedIn en Monsterboard. Ook op dat gebied zijn er dus weinig verrassingen.

Pos.
App
Populariteit
1.WhatsApp49%
2.Facebook33%
3.Nu.nl11%
4.Instagram10%
5.Buienradar8%
6.Twitter7%
7.Rabobank6%
8.ING6%
9.NOS5%
10.WeerOnline5%2 reacties

Wat een lage cijfers, ik ken niemand die een smartphone heeft en niet dagelijks whatsapp open heeft.
Oke, dit verklaart dan direct die 49% want ik ken namelijk niemand die geen smartphone heeft en wel dagelijks whatsapp open heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).