Top 10: Foto’s van doormidden gezaagde dingen

Canon spiegelreflex
Soms wil je gewoon alledaagse dingen van binnen bekijken en zien wat ze doet werken, of waarom de tandpasta er altijd in van die mooie sliertjes uit komt.

Je kan lezen hoe iets in elkaar zit, bouwtekeningen online opzoeken, maar er gaat in onze mening toch maar weinig boven fysiek het ding pakken en het door midden te zagen om te kijken hoe het werkt. Nou is dat soms wat lastig om te doen, een Airbus heb je niet zomaar doorgezaagd in je schuurtje, en dus hebben wij een lijstje gemaakt met de beste opengewerkte objecten.

Canon digitale spiegelreflexcamera met lens
Canon spiegelreflex
Vooral heel veel lenselementen en spiegels laten deze camera de mooiste plaatjes vastleggen. Loodzwaar, peperduur, en haarscherp.

De mens
De mens, iedereen kent er wel eentje
Mensen, iedereen kent er minstens eentje. Een gecompliceerd stuks mechanica, hydraulica, en (vooral na bonen) pneumatica, allemaal bestuurd door chemische reacties. Best lastig om een werkende doormidden te zagen, en daarna weer functioneel te maken, overigens.

BBQ met hamburgers er op
Omnomnomnom
Barbecuen is geweldig. Eerst mag je dingen in de fik steken, en als beloning krijg je vlees. Door midden gesneden ziet het er ook nog eens geweldig uit.

Canon fotokopieerapparaat
Kopieerapparaat
Kopieerapparaten leven een lastig bestaan. Als ze het goed doen let niemand op ze, en als ze kapot gaan scheld het halve kantoor ze uit. Als ze doormidden gezaagd worden zien ze er best gecompliceerd uit. Nu maar hopen dat de inkttankjes al leeg waren voordat de zaag erin ging.

Porsche 911
Porsche 911
Toegegeven, deze is niet precies doormidden gegaan, maar je kunt in ieder geval wel naar binnen kijken bij deze Duitse sportwagen. Voor zover wij kunnen zien zijn alle cruciale onderdelen nog in 1 stuk en zou je zo dus rond kunnen rijden. Pseudocabrio!

Sauber Formule 1-racewagen
Sauber F1 auto
Even in de sfeer van onze zustersite blijvend; een Sauber F1-auto die open ligt. In tegenstelling tot de vorige is deze wel recht gekliefd en zal het dus niet meer zo goed doen.

Semi-automatisch pistool
Bang bang, she shot you down
Met semi-automatisch bedoelen we niet dat deze vanzelf schiet, maar dat na elk schot de druk van de ontsteking de huls wegblaast en een nieuw patroon laadt. Eigenlijk verbazingwekkend hoe simpel zoiets werkt.

Handgranaat
Een soort omgekeerde discobal
Het ziet er uit als een soort van omgekeerde discobal, maar het effect is een stuk vernietigender dan de muziek.

Airbus A300 met vrachtcontainers
Lufthansa's Airbus A300
Omdat vliegtuigen rond zijn, en containers over het algemeen niet, moet er slim van de ruimte gebruik gemaakt worden om zo veel mogelijk vee mensen en vracht mee te kunnen nemen.

Tandpasta
Kleurtjes!
Ooit wel eens afgevraagd hoe die kleurtjes toch altijd zo mooi uit de tube komen? Mysterie opgelost!

BONUS! Filmpje van hoe de doorgezaagde F1 auto tot stand kwam:
[gv data=”_Wn1EFLa2C8″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *