Tien games die je dit jaar niet mag missen

Top 10 games die je dit jaar niet mag missen
De console war lijkt gewonnen door Sony met de Playstation 4, maar mij gaat het erom welke spellen er nog aan zitten te komen. Dit is dan ook een lijst van games die dit jaar nog op de markt zullen verschijnen.

10 – Wolfenstein: New Order

[gv data=”ATkxa5XSD18″][/gv]

Wolfenstein is misschien wel het spel met de meest grafische content in deze lijst. Iedereen kan zich nog wel de originele Wolfenstein 3D uit 1992 herinneren. Dit was voor mij dan ook meteen de eerste first person shooter die ik speelde. Er is een hoop veranderd in de tussentijd. Dit laatste deel van de serie staat dan ook puur om nostalgische reden in mijn lijst.

Wordt verwacht op 20 mei.

9 – Aliens Isolation

[gv data=”XTrS8KvFfRo”][/gv]

Aliens Isolation is een spel waar ik nog niet zo lang geleden voor het eerst wat over hoorde. In deze game speel je als de dochter van Ellen Ripley die naar haar moeder op zoek is. Dit doe je op het ruimtestation Sevastopol. Het bijzondere aan dit spel is dat je wordt achtervolgd door één Alien die niet dood kan. De AI van deze Alien zal actief naar je op zoek gaan door gebruik te maken van zicht, geluid en geur. Ik ben een groot fan van de Aliens-filmreeks dus ik denk dan ook dat ik heel wat nachtelijke uurtjes aan deze game ga spenderen, met de gordijnen dicht en de lampen uit.

Wordt verwacht 7 oktober.

8 – Mad Max

[gv data=”VBpDO45cJms”][/gv]

Over Mad Max is nog maar weinig bekend, behalve de trailer in bovenstaande video. Wat we wel weten is dat jij als Mad Max in een ‘open world’ zal moeten proberen te overleven. Via een ‘crafting’ systeem, dat we bijvoorbeeld kennen van Fallout, zal je nieuwe wapens kunnen maken. Je hebt ook de beschikking over een voertuig, de Magnus Opus. Hiervoor zal je ook benzine moeten regelen en andere onderdelen mocht hij stil komen te vallen.

Wordt verwacht in 2014.

7 – H1Z1

[gv data=”F2AuFpZFc5g”][/gv]

Voor de liefhebbers van DayZ zou H1Z1 geen verassing meer mogen zijn. Dit spel wordt geproduceerd door Sony Online Entertainment en de makers zijn duidelijk fan van de MMO DayZ. In H1Z1 moet je weer tussen hordes zombies proberen te overleven. Dit doe je door een uitrusting bij elkaar te verzamelen en een eigen gebouw te bouwen, zoals in Rust. Er zit ook een uitgebreid crafting-systeem in waarmee je eigen wapens kan maken.

Wordt verwacht in 2014.

6 – The Crew

[gv data=”d4JnshyKOOQ”][/gv]

In dit racespel gaat het niet om echtheid of om bestaande circuits. Hier is juist heel Amerika je speelveld en kan je besluiten om in 90 minuten van de oostkust naar de westkust te rijden. Onderweg krijg je allerlei opdrachten die je als singleplayer kan spelen of met je Crew. Online kan je ook andere spelers uitdagen of juist beslissen om samen missie’s uit te voeren.

Wordt verwacht in tweede kwartaal 2014.

5 – Star Citizen

[gv data=”RlIWJlz6-Eg”][/gv]

Op de vijfde plek heb ik Star Citizen staan. Dit spel heeft mij echt verrast door zijn diepgang en graphics. Het spel zal enkel uitkomen op de PC maar verdient van mij toch deze hoge notering. Het spel kenmerkt zich door zijn gigantische open wereld waarin je als piloot met een eigen gekozen ruimteschip kan handelen of vechten. Die keuze is aan jou. Het spel wordt gefinancierd door middel van crowdfunding en zodoende komen er steeds weer nieuwe updates bij, waaronder andere planeten en voertuigen.

Wordt verwacht eind 2014.

4 – Destiny

[gv data=”y2Jx5__c1lY”][/gv]

De makers van Halo slaan met Destiny een andere weg in. In Destiny zijn we 700 jaar in de toekomst en bevinden we ons in een periode na de ‘golden age’. Na die gouden jaren van ontdekking en vrede heerst er nu oorlog en zal je een ras moeten kiezen. Het spel wordt omschreven als een mmorpg waarin je alleen of samen moet vechten tegen een invasie van aliens.

Wordt verwacht 9 september.

3 – Watchdogs

[gv data=”1B0yvBFsQFI”][/gv]

In Watchdogs speel je als Aiden Pearce die in de stad Chicago uit handen van de politie probeert te blijven. Dit doet hij door het hacken van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s of stoplichten. In de singleplayer wereld kan jij zelf ook gehacked worden door andere online spelers.

Wordt verwacht 27 mei.

2 – Star Wars Battlefront

[gv data=”Vx4JQf8qR-k”][/gv]

Omdat ik een grote fan ben van Star Wars moet dit spel in de top tien staan. Dit komt omdat ik hoge verwachtingen heb van DICE, de gameontwikkelaar. Dit spel zal volledig op zichzelf staan en is volgens Patrick Söderlund “DICE’s interpretation of what Battlefront should be”. Ik had gehoopt dat dit spel dit jaar nog zou uitkomen maar het lijkt erop dat ze het spel gaan uitbrengen tegelijk met de release van Star Wars Episode VII in 2015.

Wordt verwacht in 2015.

1 – The Division

[gv data=”O_j9uKBmUEk”][/gv]

Mijn absolute nummer één is The Division. In deze third-person shooter zal je moeten zien te overleven nadat Directive 51 in werking is getreden. Doordat een ziekte zich op Black Friday heeft verspreid stort Amerika in. Alle steden lijken verlaten en jij maakt deel uit van de “Strategic Homeland Division (SHD)” oftwel The Division. Je moet uitzoeken waar de ziekte vandaan komt en proberen te redden wat er te redden valt. Dit doe je in een MMO waar je tegen AI tegenstanders vecht maar ook tegen vrienden en andere spelers.

Wordt verwacht in 2014.

Heb ik nog games gemist waarvan jij denkt dat ze absoluut in deze top 10 hadden moeten staan? Laat het dan weten in de comments.

6 reacties

  1. Ik moet toegeven dat ik erg veel zin had in Watch Dogs. Toen we in juni 2012 de trailer zagen en meteen konden pre-orderen. Toen dacht ik ook nog dat de release in 2012 was. Nu zit ik er niet meer op te wachten om heel eerlijk te zijn.

  2. The Division zag er op de E3 wel heel tof uit, dat was de eerste game waar ik nou een echt nex-gen gevoel bij kreeg.

    Ik verwacht alleen dat we deze niet meer gaan zien in 2014, daar is het al te lang stil voor.

  3. Aliens en the division zien er erg goed uit. Watch dogs lijkt mij teveel gehypt te worden en word de gameplay steeds meer arcade zo te zien.

  4. Nou omdat je zo’n fan bent zie ik het door de vingers, maar je hebt het over games die je dit jaar niet mag missen en op plaats twee staat een game die dit jaar niet komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *