Top 10: hier is de meeste handel in cryptocurrency

Top 10: hier is de meeste handel in cryptocurrency
Waar zitten de rijke stinkerds?

Terwijl overheden zitten te broeden op regulatie, wordt er volop gehandeld in cryptocurrency. Exchanges opereren van over de hele wereld en nieuwe cijfers brengen interessante informatie naar buiten.

Bankgigant Morgan Stanley heeft onderzoek gedaan naar de handel in crypto’s over de hele wereld. Ook werd er gekeken waar de crypto exchanges zich begeven. Zo werd duidelijk dat Engeland het populairste land is. Het land kent de meeste vestigingen. Daarna volgen Hong Kong, de Verenigde Staten en Singapore. Nederland doet mee binnen de top 15. Not bad.

Interessanter om te zien is waar het meeste wordt gehandeld. In landen waar veel rijke mensen wonen en de belastingregels gunstig zijn, kun je ook veel investeerders vinden. Het is echter niet overal zo. Zwitserland doet bijvoorbeeld nauwelijks mee. Nederland komt wel voor in de lijst, maar bungelt ergens ver onderaan. De top 10 met de meeste handelsvolume check je hieronder. Het zal geen verrassing zijn dat veel landen in het lijstje relatief gunstige belastingregels kennen voor de allerrijksten. Dat Malta op één staat valt te verklaren. Exchange Binance is gevestigd op het eiland en is verantwoordelijk voor een groot deel van de handel van crypto’s in de wereld. (via Bloomberg)

1. Malta (circa 1,2 miljard dollar)
2. Zuid-Korea (circa 900 miljoen dollar)
3. Belize (circa 750 miljoen dollar)
4. Seychellen (circa 750 miljoen dollar)
5. Verenigde Staten (circa 700 miljoen dollar)
6. Britse Maagdeneilanden (circa 590 miljoen dollar)
7. Hong Kong (circa 580 miljoen dollar)
8. Japan (circa 300 miljoen dollar)
9. Verenigd Koninkrijk (circa 150 miljoen dollar)
10. Singapore (circa 100 miljoen dollar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *