Top 10 meest verwarrende films volgens het internet

Uit de top 10 meest verwarrende films ooit blijkt dat vooral Christopher Nolan en science fiction mensen (te veel) tot nadenken zet.

Een film kijken kan tal van reacties bij je opwekken. Cinema speelt met je emoties, kan je wereldbeeld vervangen, of je een portie plezier leveren. Je verwarren is doorgaans daarentegen niet iets wat mensen per se zoeken in een film. Vandaag dat men massaal het internet op duikt om uitleg over een film te zoeken. Dit zijn de 10 meest verwarrende films ooit. Spoiler alert: Christopher Nolan domineert de lijst, alsmede het genre sci-fi.

Top 10 meest verwarrende films ooit

Webwinkel OnBuy deed onderzoek naar de meest verwarrende films ooit en kwam met een top 18, die wij voor je samenvoegen in een top 10. Hoewel het platform het onderzoek niet lijkt te hebben gepubliceerd, schrijven veel media (waaronder het Eindhovens Dagblad en News.au) over de cijfers.

OnBuy keek naar de films waar mensen het meest naar Googelen voor uitleg. Wellicht niet heel verrassend is Christopher Nolan oververtegenwoordigd in de top 10 meest verwarrende films. Hij maakte 3 van de films uit het lijstje.

Het zal ook niet geheel als een schok komen dat het prachtige science fiction genre 7 van de 10 films definieert. Het sci-fi genre is immers berucht om zijn geestverruimende en soms breinbrekende verhalen.

Overigens geeft het lijstje ook weer wat de gemiddelde filmkijker kijkt en verwarrend vindt. Er zijn genoeg obscure sci-fi-films die Interstellar in dezelfde categorie als Nijntje plaatsen. Dit zijn de films die massaal bekeken zijn en massaal niet helemaal begrepen zijn. Check ze hieronder, inclusief hoeveel mensen per maand uitleg vragen over de betreffende film.

  1. Inception – 80.090
  2. Shutter Island – 55.700
  3. The Shining – 48.950 
  4. Interstellar – 47.060
  5. Ex Machina – 32.440
  6. Donnie Darko – 32.310
  7. 2001: A Space Odyssey – 31.260
  8. The Matrix – 27.120 
  9. Citizen Kane – 25.480
  10. Memento – 24.060

Lees ook: Regisseur Christopher Nolan uit harde kritiek op Netflix

6 reacties

  1. Memento in de bioscoop gezien. Normaal gesproken loopt iedereen weg als het licht aan gaat, toen bleef iedereen zitten en de film bespreken, velen met open mond en vol verwondering waar ze nu eigenlijk naar hadden gekeken. Nooit eerder meegemaakt.

    • Weergaloos vette film, misschien wel mijn favoriet van Nolan! En inderdaad, dat aspect van cinema staat veel te weinig in de spotlight. Al die bite sized chunks altijd!

  2. Interstellar… Als je in een zwart gat valt kom je terecht achter de boekenkast van je dochter. De verzinsels van Scientology en Qanon zijn zelfs geloofwaardiger dan dat.

    • Het einde is een beetje vergezocht, maar volgens Nolan zou de hoofdpersoon in de toekomst toegang hebben tot een vierde dimensie waardoor hij tijd en ruimte kan buigen, a.k.a. wat er gebeurt in een zwart gat als de zwaartekracht zo groot wordt dat zelfs licht niet kan ontsnappen. Dat is zeker fiction en geen science, maar het voordeel van Interstellar is dat het met concepten speelt die nog compleet onmogelijk en niet definieerbaar zijn. Die twee die jij noemt doen wel wat anders 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *