Top 10 YouTube kanalen waar je iets van leert

Auteur: , Geen reacties
Top 10 nuttige YouTube kanalen

Newsflash: op YouTube staan niet alleen maar kattenvideo's! Blijkbaar is er ook de nodige zinvolle informatie te vinden. We zetten 10 kanalen voor je op een rijtje.

Vaak wordt YouTube alleen maar gebruikt voor hersenloos tijdverdrijf (of het bekijken van Autoblog video’s), maar als je wat verder zoekt is er meer dan genoeg interessante content te vinden (via mashable.com).

1. Veritasium
De term “veritas” komt uit het Latijn en staat voor “waarheid”. En dat is een passend thema voor dit kanaal waar ze bepaalde zaken proberen uit te vinden.

2. Vsauce
Iedereen loopt wel eens rond met vragen. De mensen van Vsauce proberen vragen als “Wat gebeurt er als iedereen ter wereld tegelijk springt” te beantwoorden.

3. C.G.P. Grey
C.G.P. Grey staat voor Collin Gregory Palmer Grey en door middel van grappige cartoons legt hij interessante dingen uit. Zoals hoe een paus wordt gekozen of wat het verschil is tussen Nederland, Holland en het Koninkrijk der Nederlanden.

4. MinutePhysics
Henry Reich doet zijn best wetenschappelijke theorie├źn uit te leggen op een gemakkelijk begrijpbare manier.

5. Smarter Every Day
Destin is een raketgeleerde die het leuk vind om op zijn YouTube kanaal mensen kennis te laten maken met wetenschap. Zeker een aanrader.

6. SciShow
De SciShow is zoals de naam al doet vermoeden een show die om wetenschap draait.

7. Crash Course
Dit kanaal behandelt niet alleen historische gebeurtenissen met en knipoog, maar verwerkt er ook nog eens de nodige verwijzingen in naar bekende films.

8. Numberphile
Hou je van cijfers en getallen? Dan zijn de video’s van Brady Haran zeker een aanrader.

9. ASAP Science
Vraagstukken waar je zelf ongetwijfeld wel eens over na hebt gedacht, maar geen antwoord voor kon vinden worden hier besproken en duidelijk uitgelegd.

10. Bad Astronomy
Hou je van de ruimte, sterren en planeten? Dan mag je de video’s van Philip Plait niet missen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).