Top 5: Awesome smartphones die binnenkort uitkomen

Lomp, maar niet met de nodige verrassingen onder de motorkap
Een hoop nieuwe vlaggenschepen in Q1 en Q2 van 2018.

Smartphone-liefhebbers kunnen in 2018 weer een hoop pareltjes verwachten, nu grote veranderingen zoals opvouwbare toestellen en vingerafdrukscanners in displays om de hoek staan. Mogelijk is dit namelijk de laatste generatie ‘conventionele’ smartphones. Met niet al te veel verdere poespas zijn dit 5 toffe smartphones die binnenkort uitkomen. Omdat ‘binnenkort’ een beetje abstract is, kijken we niet verder dan een half jaar in de toekomst voor dit lijstje.

Samsung Galaxy S9
Slank en zeer high-end
Hoewel het toestel nog officieel aangekondigd moet worden, hebben we natuurlijk al een hoop informatie via ‘secundaire’ kanalen ontvangen, waaronder de releasedatum. Ergens halverwege maart moet het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse technologiegigant in de winkels liggen.

Hoewel we uiteraard een tof nieuw toestel mogen verwachten, lijkt de Galaxy S9 – in elk geval kwa uiterlijk en schermgrootte – erg op de voorganger, de Galaxy S8. Wel moeten de high-end toestellen een hoop RAM en veel opslagruimte krijgen.

Tot slot lijkt er nog verwarring te zijn over de camera specs van de Galaxy S9-serie. In dit artikel beschrijven we onder andere functies als de Super Slow-Mo en het variabele diafragma van de lens. Verder moeten we tot 25 februari wachten voor de officiële informatie over het toestel.

LG G7
Conventioneel design, maar wat wordt de prijs?
Foto @Antonio Villas-Boas/Business Insider
Het is nog even afwachten of de LG G7 in Q2 op de markt zal komen. De onthulling van het toestel zou namelijk afgelopen maand plaats hebben moeten vinden, maar dat werd uitgesteld. Wellicht had het iets te maken met het wederom implementeren van een ietwat oudere processor.

LG koos namelijk voor de G6 een Snapdragon 821-chipset, terwijl de 835 op dat moment nieuw was. Nu, zo’n jaartje na de release van die chipset, kiest LG er alsnog voor om wederom een verouderde processor te gebruiken, terwijl de 845 reeds aangekondigd is.

Hoe dan ook, LG zal hoogstwaarschijnlijk alle vanzelfsprekende moderne snufjes zoals spatwaterbestendigheid en een dual lens camera wel gewoon in hun vlaggenschip stoppen. Ook over dit toestel krijgen we eind februari meer officiële informatie.

OnePlus 6
De OnePlus 5T kwam redelijk snel na de release van de OnePlus 5
En over de Snapdragon 845 gesproken, de Chinese OnePlus 6 zal wel worden uitgerust met deze monsterprocessor. Het budget high-end merk heeft verder nog nauwelijks iets prijs gegeven over hun nieuwe vlaggenschip, maar als OnePlus hun concurrerende lijnen doortrekt moet ook dit toestel rond de €700,- euro gaan kosten, maar wel over alle high-end hardware beschikken.

Ook staat het bedrijf al sinds de oprichting bekend om hun stevige camera-kwaliteit, dus ook op het gebied van het schieten van kiekjes moet de OnePlus 6 een sterke concurrent van bijvoorbeeld de Galaxy S9 worden. En over concurrentie gesproken, de OnePlus 6 gaat ook de directe concurrentie aan met Face ID van Apple, want het toestel beschikt waarschijnlijk over geavanceerde gezichtsherkenning.

Verder is er dus nog weinig bekend over het aankomende vlaggenschip, al weten we wel dat hij rond juni in de winkels moet liggen. Of de OnePlus 6T dan ook dit jaar nog uitkomt is nog maar de vraag, maar met het strakke en rappe releaseschema dat het Chinese bedrijf nastreeft is dat wel te verwachten.

Nokia 9
Gelekte concepten
Voor deze smartphone verlaten we het verre Oosten en gaan we naar het koude Finland, want de iconische smartphoneproducent moet ergens in 2018 met de Nokia 9 komen. Naast de al gelekte casing (inclusief headphone jack) zijn er nog een hoop andere details over de middenklasse smartphone bekend.

Zo krijgt de Nokia 9 evenals de LG G7 een Snapdragon 835-chipset, een degelijk 5,5 inch scherm en 128 GB interne opslag. De volledige bekende specs vind je hier.

RED Hydrogen One
Lomp, maar niet met de nodige verrassingen onder de motorkap
We sluiten deze lijst af met potentieel de meest baanbrekende smartphone op deze lijst. De Hydrogen One van high-end camera-producent RED moet op een aantal gebieden simpelweg de beste zijn. Zo mag je van een toegewijd camerabedrijf verwachten dat de camera van de Hydrogen One werkelijk ongeëvenaard is. Dan nemen we het lompe, bijna Rough Pro-achtige design op de koop toe.

De meest revolutionaire feature van de Hydrogen One heeft daarentegen natuurlijk niks met de camera te maken, laat staan met iets saais als de processor of de hoeveelheid opslagruimte. Neen, de Hydrogen One moet ’s werelds eerste holografische smartphone worden.

Het bedrijf is niet echt genuanceerd als het gaat om de claims rondom dit toestel, want het moet allerlei verschillende features krijgen die iets met het nog mysterieuze scherm te maken hebben. Hoe dan ook, de toestellen worden aankomende zomer verwacht, dus het zal allemaal wel goed werken? De onderstaande YouTuber kreeg daarnaast al de mogelijkheid om het holografische scherm uit te proberen. Als RED dit leest, mag ik ook?

[gv data=”tQzqFbwWPSk”][/gv]

2 reacties

  1. Ik mis de naam Xiaomi in het bovenstaande verhaal. Het merk heeft vorig jaar de sprong naar Europa gemaakt door niet alleen de trendsettende Mi Mix 2 maar ook de budgettopper Mi A1 (eindelijk) uit te rusten met ondersteuning voor alle voor Europa belangrijke 4G frequenties. Ik verwacht daarom veel van de opvolger van hun ’traditionele’ flag ship phone, de Xiaomi Mi6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *