Top 5 best verkochte smartphones van 2016

Auteur: , 5 Reacties
iPhone 6s

Niet veel variatie in merken, dat is duidelijk.

‘S werelds meest populaire smartphone is… de iPhone 6s. Jazeker, na onderzoek van IHS Markit blijkt dat de iPhone 6s verreweg de bestverkochte smartphone van 2016 is. De immens populaire iPhone 7 is een waardige runner-up.

De top 5 van meest verkochte smartphones is overigens niet heel divers. Na de iPhone 6s en iPhone 7 komt de iPhone 7 Plus op de derde plek te staan. De iPhone 6s Plus bekleedt de vierde plek. Tot slot is de Samsung Galaxy S7 Edge (in de naam van variatie) op de vijfde plek geëindigd.

Dat Apple met hun iPhone-reeks de toppositie(s) inneemt zal voor velen geen verrassing zijn. Wel was de iPhone 7 misschien de grootste klapper van 2016, maar door de late release kon Apple’s nieuwste toestel niet tippen aan zijn voorganger.

Overigens bekleden verschillende Samsung-modellen de plekken 5 tot en met 10 (op plek 7 na). Verrassend nadat Samsung de laatste tijd toch wat slechte pers te voortduren had. Wederom verrassend genoeg verkocht de Oppo A53 wereldwijd genoeg om op plek 7 te komen.

Hieronder een mooie grafiek om een idee te geven van de immense cijfers die ze bij Apple weer in hun zak kunnen steken:

Via: Macrumors5 reacties

Dat is een waanzinnig groot verschil. Niet alleen de posities, maar ook de hoeveelheden. Nu heeft Samsung wel véél meer toestellen in véél meer prijsklasses, maar in totaal komen ze er niet bij in de buurt. Misschien dat de nieuwe Galaxy S8 het beter gaat doen!
@willeme: Dit artikel geeft ook gelijk weer hoe kortzichtig mensen zijn. Oh iedereen heeft een apple of samsung laat ik die ook maar kopen niks eigen smaak gewoon achter de massa aanlopen. Terwijl er zo veel meer goede telefoons te koop zijn. Ben blij ik niet tot deze groep behoor en onder tussen mijn 6de LG in mijn bezit heb.
@raym: Er zijn ook mensen die er een hobby van maken om maar niet mainstream te zijn …
Mensen die het beste van het beste wilde konden de afgelopen jaren enkelt bij Apple of Samsung terecht, simpel zat … De rest was het net niet en scoorde gewoon niet zo hoog overal.

Je kent ze wel, mensen die zo dwars zijn dat als je ze in een rivier flikkert dat ze tegen de stroming in drijven ……..
@turbobrick: ik heb voor lange tijd een Sony Xperia gehad. Was echt een fijn toestel. Niets mis mee (op de accuduur na, dan).
@turbobrick: heeft er niks mee te maken ik niet mainstream wil zijn. heeft er mee te maken ik een eigen mening heb en niet 13 in dozijn dingen wil. Apple is voor de prijs die ze voor hun telefoons vragen echt niet het best wat je kan krijgen hoor. Oke samsung en apple makne goede telefoons maar de one plus 3 ven mij vriendin en mijn lg g5 en lg v20 is echt niet veel minder. Apple bleef maar vast houde aan klein beeld schrerm tot ze er achter kwamen dit hun klanten ging kosten. Ook waren hun specs vaak veel lager dan sony lg en samsung maar wel veel hogere prijs vragen. Ik heb zelf nu 2 lg’s en als je dan ergens bent en gelijk vraag krijgt waar voor geen samsung of apple is mijn reactie altijd waarvoor wel. Bij mijn aankoop van mij g5 was ik in telefoon winkel en vraag specifiek om deze telefoon zegt verkoper we hebben ook samsung hoor. Dus gelijk maar gezegt daar vraag ik toch niet om en tot ziens

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).