Top 5: De duurste drones op Bol.com

Auteur: , Geen reacties
Wat een monster

Duizend euro is nog niets vergeleken met de hoogste prijsklasse drones op Bol.com.

De laatste jaren komen er steeds meer drones op de markt die aan de wensen van iedere aspirant drone-eigenaar voldoen. De een wil een mobiele, autonome camera-minidrone terwijl de ander zo hoog mogelijk wil kunnen vliegen om de scherpste filmpjes te schieten. Wat je wensen ook zijn, met drones is de sky letterlijk en figuurlijk de limit. Dit zijn de vijf duurste drones die je nu op Bol.com kunt krijgen.

DJI Insipre 1 Pro – €4154,89

DJI is zo’n beetje de meester op het gebied van drones, zowel voor goedkope cameradrones als voor semi-professionele monsterdrones. Het is dan ook geen verrassing dat DJI de kroon spant op het gebied van (excessief) dure drones. Deze bad-boy verwoest iedere andere drone bij Bol.com zonder genade.

De Inspire 1 is een monsterlijke quadcopter van carbon, uitgerust met inklapbaar landingsgestel, vier propellers en een maximum snelheid van meer dan 60 km/u. Tevens is de Inspire 1 verrijkt met GPS, 6000 mAh voeding en een stevig aantal optische- en audiosensoren.

Maar als kers op de taart sport deze stevige drone een 3-assige gimbal met de Zenmuse X5. Deze drone-camera van 16 megapixel kan video’s, timelapsen, bursts en foto’s maken in 4K. Hij kan zelfs diezelfde beelden livestreamen en met een bereik van bijna 2 kilometer kun je altijd zelf meekijken via een app. Uiteraard is de camera op een afstandje te besturen. Wees wel snel, want met een vliegtijd van 18 minuten houdt de Inspire 1 Pro zeker niet ongelofelijk lang vol. Maar goed, daar krijg je wel een scala aan toffe features voor terug.

DJI Inspire 2 – €3069,-

Voor piloten die een next-level drone willen en niet zo warm worden van geavanceerde camera’s, is er de Inspire 2 van DJI. Yup, het is de Inspire 1 maar dan heel veel beter. Voor ruim 3k krijg je een drone die van 0 tot 80 km/u gaat in 4 seconden. Daarbij heeft het racemonster een topsnelheid van maar liefst 94 km/u (lees hier waarom de originele 108 km/u niet gehaald is). Omdat de Inspire 2 zo inzet op de drone zelf, is er natuurlijk ook een betere batterij nodig. In dit geval krijg je er zelfs 2; het toestel kan zo’n 27 minuten vliegen.

Oh, op het gebied van sensoren zit je ook wel goed. De Inspire 2 ondersteunt dankzij het FlightAutonomy-systeem onder andere accuraat indoor zweven en positioneren, obstakels vermijden, automatisch obstakels vermijden tijdens RTH, landings terrein detectie en opwaartse infrarood-sensoren. De drone kan zelfs op kilometers hoogste vliegen (met speciale propellers) en kan performen met temperaturen van -20 Celsius.

Yuneec Typhoon H RTF CGOET – €2898,89

Voor de next level nerds is er de Yuneec Typhoon H. Volgens de fabrikant is deze drone perfect voor reddingsacties, politie en land- en bosbouw, maar drone-liefhebbers kunnen zelf ook smullen van de functies van de Typhoon H. Hoewel hij maar maximaal 36 km/u gaat en een vliegtijd van 25 minuten heeft, komt de drone namelijk met een speciale camera.

De hexacopter is uitgerust met een CGO-ET-camera, een camera die temperatuur meet en warmtebeelden kan maken. Daarnaast kan hij temperaturen van -10 tot +180 °C meten en weergeven. Tegelijkertijd is de camera tot 20 keer gevoeliger voor licht, waardoor je ook met bijna geen licht nog kunt filmen. Dat alles wordt als beeld-in-beeld overlay weergegeven op de meegeleverde afstandsbediening met display.

PowerVision PowerRay Wizard – €2099,-

Om dat bij Apparata niet voor een gat te vangen zijn, wisselen we het op het gebied van drones ook een beetje af. De naam verraadt het wellicht al een beetje; deze drone vliegt niet in de lucht, maar fungeert onderwater.

Jazeker, deze drone is perfect voor vissers en duikers. Hij kan tot 30 meter onderwater duiken en houdt het maar liefst 4 uur vol op een accu. Door middel van speciale technologieën kun je aas op locaties loslaten en zelfs vislijnen meenemen. De drone is uitgerust met een 12 megapixel camera die beelden in 4K schiet. Naast allerlei sensoren en een stevige camera beweegt de drone ook nog eens relatief natuurlijk waardoor omzwemmende vissen wellicht niet gelijk vluchten.

Het enige nadeel? De PowerRay Wizard zit vast aan een draad, wat wel eens in de knoop kan gaan zitten (of doorgezaagd kan worden door de bootaandrijving). Met 50 meter kun je daarentegen wel rustig een eindje wegvaren.

DJI Phantom 4 Pro – €1999,-

Ja hoor, ook de hekkensluiter van vandaag is een DJI. De Phantom 4 is wellicht de meest all-round drone van vandaag en is voor de prijs ook nog eens uitzonderlijk capabel. In geval beter dan deze drone van $20.000, die binnen luttele seconden werd verwoest.

De quadcopter heeft een reikwijdte van maar liefst 7 kilometer, is uitgerust met GPS (en zoals de meeste in dit rijtje ook met terugkeerfunctie) en heeft een topsnelheid van zo’n 72 km/u. Ook is hij met een accuduur van zo’n 30 minuten de langstvliegende drone in dit lijstje.

Uiteraard zit ook bij deze drone een camera. De camera van 20 megapixel is in staat op 4K beelden te schieten, natuurlijk gestabiliseerd door een 3-assige gimbal. Die pracht kun je vervolgens terugzien op de controller met een 5,5 inch HD-beeldscherm.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).