Top 5: deze Chinese smartphones moet je kennen

Top 5: deze Chinese smartphones moet je kennen
Nee, we gaan het vandaag eens niet over de OnePlus 2 hebben. Die kennen we ondertussen wel, terwijl je maar moet afwachten of je ‘m ooit kunt kopen.

In plaats daarvan zijn we in de wereld van de Chinese webshops gedoken om uit te zoeken welke toestellen daar populair zijn en ook op de Europese markt goed zouden kunnen scoren. Het leverde een interessant lijstje op, terwijl wij vooral hopen dat merken als Xiaomi snel beginnen met een officieel verkoopkanaal voor Europa. De Chinezen maken namelijk behoorlijk interessante toestellen.

Meizu MX5
Bizar: iPhone-kloon heeft betere specs dan het origineel
We omschreven de Meizu MX5 in augustus nog als iPhone-kloon, maar hadden toen al in de gaten dat het toestel beschikt over indrukwekkende specificaties. Het toestel draait op Android 5.1, heeft een 5,5″ display met Full HD-resolutie en schiet foto’s in 20,7 megapixels. De MTK Helio X10 Turbo octa core-processor zorgt ervoor dat je alle moderne toepassingen moeiteloos kunt draaien. Prijskaartje? 310 euro als je nu bestelt.

Xiaomi Redmi Note 2
Xiaomi Redmi Note 2
De producten van Xiaomi staan bekend om hun aantrekkelijke prijs en ook de Redmi Note 2 is in dat opzicht geen uitzondering. Het toestel beschikt over dezelfde processor (opnieuw de MTK Helio X10) als de HTC One M9+, een toestel van zo’n 800 euro. De prijs van de Redmi Note 2 is een stuk aantrekkelijker, want voor 172 euro is de versie met 32 GB opslag van jou. Ook met de overige specificaties is niets mis, dus we zouden bijna een bindend koopadvies geven…

ZTE Nubia Z7
ZTE Nubia Z7
De ZTE Nubia Z7 is geen misselijk toestel. Qua specificaties kun je ‘m vergelijken met de OnePlus One, maar dan met een aantal fraaie toevoegingen. Zo beschikt de camera over optische beeldstabilisatie en heeft de display een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Nubia UI (gebaseerd op Android) zorgt ervoor dat je apps naast elkaar kunt draaien. Je koopt de ZTE Nubia Z7 voor 268 euro.

Zuk Z1
ZUK Z1
Je kunt Zuk het beste vergelijken met Honor en OnePlus, want ook dit is een dochterbedrijf van een Chinese electronicagigant. In dit geval hebben we het over Lenovo, dat gelukkig al bekend heeft gemaakt dat de Zuk Z1 ook naar Nederland komt. In China kost het toestel zo’n 280 euro. Daarvoor krijg je een 5,5-inch IPS scherm, 3GB RAM geheugen en een dikke 4100mAh batterijcapaciteit. Verder voegt Zuk 64 GB opslagruimte, een 13-megapixel camera en een vingerafdrukscanner toe. Oja: de Zuk Z1 ziet er ook best goed uit.

Xiaomi Mi4
Xiaomi presenteert nieuw vlaggenschip: de Mi 4
Je kunt de Redmi Note 2 zien als een van de instapmodellen van Xiaomi. De Mi4 is het toptoestel. Toegegeven: de hardware is een klein beetje verouderd, want onder de motorkap vind je een Snapdragon 801-processor. Ook die is gelukkig rap genoeg om je bij te houden tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Voor maar 194 euro beschik je over een toestel dat er behoorlijk strak uitziet, 16 GB opslagruimte en een 13-megapixel camera. Xiaomi belooft verder een superscherp 5″ scherm en supersnelle autofocus (0,3 seconden)

5 reacties

  1. Jammer dat geen van deze toestellen de -in Nederland en grote delen van Europa belangrijke- B20 band (800 MHz) ondersteunt, binnen de 4G netwerkfrequenties. Daarmee blijven deze toestellen alleen interessant als je een T-Mobile abbo hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *