Top 5 grappen om met andermans iPhone uit te halen

Even schudden en je apps zijn weer goed
Natuurlijk zijn er simpelere manieren om je vrienden voor de gek te houden, maar een iPhone is zo’n heerlijk doelwit. Het kan een hoop, is makkelijk even te ‘lenen‘, en vaak het oogappeltje van de eigenaar. Hier zijn 5 leuke dingen om met iemand anders’ iPhone uit te halen.

1. ‘Help, ik zit vast in je telefoon’
Simpel, leuk, en totaal onschuldig. Neem een goede foto van jezelf terwijl je jouw gezicht tegen een glasplaat aan drukt. Sla deze foto ergens op, en de volgende keer dat je iemand’s iPhone in handen hebt stel je die in als achtergrond voor het toegangsscherm. Succes gegarandeerd.

2. Autocorrect alles!
Deze is een stuk kwaadaardiger, en als je slachtoffer niet zo goed is met techniek, behoorlijk frustrerend. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Nieuw trefwoord. Je kan nu een zin instellen die automatisch getypt wordt als een bepaalde combinatie aan letters ingevuld wordt. “ibow” kan bijvoorbeeld “Ik ben onderweg” worden.
Maar wij gaan natuurlijk net een stapje verder, en vervangen een totaal alledaags woord als “Hoi” met “Ik ben toch zo verliefd op Ron Brandsteder” (Of Barbie van Oh-Oh Cherso als het om een vrouwelijk slachtoffer gaat).

3. ‘Ik ben Batman’
Deze heeft iets meer werk nodig, maar het resultaat is het waard. ‘Leen’ de telefoon, en verander alle namen in die van superhelden, memes of acteurs veranderen. Bonuspunten als je er bijpassende foto’s bij kan zetten De volgende keer als er iemand belt of sms’t, en er verschijnt levensgroot een foto van Batman met bijbehorend plaatje, heeft het slachtoffer dus geen idee wie dat is. Uiteraard noem je jezelf Darth Vader of iets anders cools, en niet Appleblossom of Fluttershy.

4. Touchscreen kapot!
Een oldie maar een goodie. Maak een screenshot van de beginpagina. Gooi vervolgens alle apps in een folder en verplaats die naar de tweede pagina. Laat 1 app staan, anders wordt de hele pagina opgeheven. Stel vervolgens die screenshot in als achtergrond, en vergrendel de telefoon. Neem dan afstand, en kijk toe hoe het slachtoffer denkt dat z’n touchscreen ermee opgehouden is.

5. iPhoneception
High tech pranken! Ga met de telefoon in kwestie naar DEZE pagina. Wat dit doet is een nep-iPhone aanmaken met iconen die vervolgens niet helemaal doen wat je zou verwachten. Selecteer een van de effecten en voeg de site vervolgens toe aan het thuisscherm. Open dit nu en vergrendel de telefoon. De volgende keer als deze ontgrendeld wordt zal het thuisscherm heel langzaamaan ontploffen, uit elkaar vallen of in kittens veranderen.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *