Top 5 meest bekeken games op YouTube in 2019

YouTube Rewind wordt niet gewonnen door Fortnite
Fortnite staat in de lijst, maar niet op nummer 1!

Eind 2018 ging YouTube keihard op zijn gezicht met de YouTube Rewind 2018. Het videoplatform vat al jaren het leukste van dat videojaar samen in een filmpje en vorig jaar werd dat ironisch genoeg het meest gehate filmpje ooit. Dit jaar pakte de videogigant het ietsje anders aan en gaf ons onder meer inkijk in hoe belachelijk veel game-video’s we wel niet kijken.

Het zal geen verrassing zijn dat games een belangrijk onderdeel van YouTube uitmaken. Het is daarbij wel absurd dat er over heel 2019 maar liefst 257,5 miljard keer naar de vijf grootste games is gekeken. En het ongelofelijk daaraan is dat Minecraft maar liefst ruim 100 miljard van die totale hoeveelheid views binnenhaalde.

Er zitten ook een aantal titels tussen die de gemiddelde gamer niet per se zal kennen. Zo is Roblox, goed voor bijna 30 miljard views, een Minecraft-achtige game waarin creativiteit en survival belangrijk zijn.

Een andere publieksfavoriet is Garena Free Fire. Wie kent het niet? Het blijkt dat Garena Free Fire een ontzettend populaire gratis battle royale voor mobile is. Vooral in niet-Westerse landen blijkt de PUBG-achtige game een gigantisch publiek te trekken.

[gv data=”2lAe1cqCOXo”][/gv]

Maar de grote winnaar is toch wel een kleine verrassing. Minecraft is namelijk al een decennium oud en nog steeds verslaat het Fronite (en dat is niet voor het eerst). Vreemd, want Fortnite is een game die iedereen op het moment lijkt te spelen. Toch was het gek genoeg was nooit spannend bij de eindstreep.

De volledige top 5 check je hieronder:

  • Minecraft – 100,2 miljard views
  • Fortnite – 60,9 miljard views
  • Grand Theft Auto V – 36,9 miljard views
  • Garena Free Fire – 29,9 miljard views
  • Roblox – 29,6 billion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *