Top 5: meest waardevolle DJ’s op Facebook

Martin Garrix
Iedereen die zich registreert op Facebook is per definitie geld waard. De één wat meer dan de ander. Wat zijn DJ’s als Afrojack en Garrix eigenlijk waard?

DDMCA is een platform dat zich bezighoudt met de wereld rondom DJ’s. Elk jaar wordt de DJ Monitor gepresenteerd. Een lijstje met de meest waardevolle diskjockey’s op Facebook. De lijst van 2015 schetst een beeld wat iedereen wel verwacht. Een overgrote aanwezigheid van Nederlandse DJ’s. Martin Garrix, de Max Verstappen in de DJ-wereld, staat op plaats nummer één. Hekkensluiter is Hardwell. Het bedrag achter de artiest staat voor de geschatte advertentiewaarde.

5. Hardwell – 6.5 miljoen euro

4. Skrillex – 7.3 miljoen euro

3. Afrojack – 7.7 miljoen euro

2. Tiësto – 8.2 miljoen euro

1. Martin Garrix – 9.4 miljoen euro

De Facebookpagina van Garrix heeft inmiddels bijna 12 miljoen fans. De 19-jarige DJ is niet alleen succesvol door goede plaatjes en zijn jonge leeftijd. Door de aanwezigheid op platformen als Instagram, Facebook, YouTube en Snapchat zijn de artiesten interessant voor adverteerders. Hoe beter vertegenwoordigd, hoe hoger de waarde. Een zakelijk gericht management achter een artiest kan de boel behoorlijk opblazen. Dit zagen we al jaren geleden bij een popidool als Justin Bieber.

DJ Monitor 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *