Top 5 tech-producten die binnen 10 jaar uitgestorven zijn

iPod grafsteen
Obladi-oblada, life goes on zong een bepaald groepje Britten eens, en niets is minder waar in de wereld van gadgets. Wat nu giga-hot is, zal over 10 jaar compleet outdated zijn. Hier zijn 5 dingen die wij binnen 10 jaar zien verdwijnen.

5. Autosleutels
Autosleutels
Nee, je oude Opeltje zal niet ineens gaan reageren op je smartphone, maar in steeds meer nieuwe auto’s zien we dat de sleutels vervangen worden door een kaartje. Of zelfs helemaal achterwege gelaten worden en via RFID met een app werken. Ga er maar van uit dat je nieuwe bolide straks maar weinig gewicht aan je sleutelbos toevoegt.

4. Instap-digitale camera’s
Goedkope digitale camera's op een hoop
Smartphones doen en kunnen steeds meer dingen, en fotografie is daar 1 van. Hoewel meer megapikkels absoluut geen zin heeft op zo’n klein sensortje, zien we wel dat lenzen steeds beter en scherper worden. Het heeft voor mensen dus steeds minder zin om een losse camera aan te schaffen omdat hun telefoontje al betere foto’s neemt. De kwaliteit van een goede digitale camera zullen telefoontjes nooit halen, maar de instappers zijn nu al ingehaald door de smartphones.

3. Inbelinternet
Bleep-bloop-ruuissss....
Ja, er zijn nog steeds mensen die inbellen op het internet. Soms omdat ze niet anders gewend zijn (Hallo oudjes!), of omdat ze ergens in een of ander gat wonen waar ze simpel niets beters hebben. Hoe dan ook, providers zijn steeds meer bezig met het versnellen en uitbreiden van hun kabel/glasvezel-netwerk. Over 10 jaar zal volgens ons niemand meer inbellen, en het internet in het algeheel weer een stukje sneller is.

2. Losse GPS-ontvangers
Ehh, gast, je rijdt aan de verkeerde kant van de weg
Nog een truukje wat smartphones kunnen; navigeren. En net zoals instap-camera’s zullen losse GPS-units heel langzaamaan verdwijnen. Voor oudere auto’s gebruikt men steeds meer een app op de smartphone, en nieuwe auto’s zullen steeds meer standaard ingebouwde navigatie aan boord hebben. Hoe dan ook, de dagen van de StomStom zijn geteld.

1. Losse DVD-spelers
Een hele oude DVD-speler
Iedereen heeft nog wel wat DVD’s links en rechts rondslingeren. Maar over het algemeen worden deze óf op een laptop gekeken, of blijven ze ergens in de kast steken. Zeker met de opkomst van streamingdiensten zoals Netflix zal fysieke media langzaamaan uitsterven. De Blu-ray heeft dan nog iets meer bestaansrecht omdat niet iedereen de bandbreedte heeft om even een uncompressed 1080p-film te streamen, maar de gewone SD-DVD is op zijn laatste pootjes.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *