Top 5: reclame’s waarin Samsung Apple zwart maakt

Top 5 van reclame's waarin Samsung Apple dist
Dat Samsung soms reclame’s maakt met de bedoeling om een ander merk te dissen zagen we vanochtend al. In het verleden heeft Samsung er nog wel meer gemaakt.

Het naar beneden halen van andere merken zien we eigenlijk niet zo vaak in Nederland. In Amerika is dat wel anders. Daar worden volledige reclamebureau’s ingehuurd om juist een concurrerend merk zwart te maken. Samsung is daar altijd erg fel mee. Zo heeft Samsung bij elke introductie van een nieuwe S-telefoon wel een reclame klaar staan om Apple te dissen.

[gv data=”6h5JSojJN3Y”][/gv]

Voor de Galaxy S2 maakte Samsung de mensen die voor een iPhone in de wachtrij staan belachelijk. In de reclame wordt dan ook duidelijk dat de Samsung alles al heeft wat de iPhone krijgt en meer.

[gv data=”QR8A3T6sPzU”][/gv]

Voor de S3 had Samsung een vergelijkbare aanpak. In deze reclame wordt de nadruk gelegd op het feit dat de Apple met de introductie van zijn iPhone maar weinig vernieuwing brengt.

[gv data=”Q2TtdM4iI5k”][/gv]

Bij de introductie van de Galaxy S4 werden ze al iets milder. Maar Samsung wist er toch nog een kleine verwijzing naar de iPhone in te stoppen. Vooral het draadloos delen is een terugkerend thema waar Samsung graag de aandacht op wil vestigen.

[gv data=”M0KPcdNZqnU”][/gv]

Dan zijn er natuurlijk ook nog reclame’s voor andere producten van Samsung. In bovenstaande reclame zien we de bekende basketballer LeBron James als hoofdrolspeler. Hier wordt vooral het verschil in scherm aangekaart en dat die van de Galaxy Note 3 wel echt high definition is.

[gv data=”6nFe_SWcq4Q”][/gv]

Naast de telefoons van Apple maakt Samsung ook de iPad belachelijk. In bovenstaande reclame moet naast de iPad zelfs de Kindle het ontgelden.

Na het zien van bovenstaande reclames snap ik eigenlijk niet meer waarom mensen überhaupt nog producten van Apple kopen. Of was dat nou juist de bedoeling?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *