Top 10: Deze langverwachte games komen uit in 2018

De tofste games van 2018 vind je in dit lisjtje
De titels in dit lijstje komen dit jaar dan eindelijk uit!

2017 was een uitstekend gamejaar dat onder andere de terugkeer van de Zelda-franchise markeerde. Ook kregen we wat verrassende pareltjes in de vorm van Cuphead, Wolfenstein en Shadow of War. Toch hebben gamers de meeste games die ze wilden spelen al uitgespeeld en gaan we daarom nu vooruitblikken op 2018. Kortom, deze games komen er in 2018 allemaal uit.

Disclaimer: In tegenstelling tot ‘vroegah’ worden games meestal slechts een paar maanden van tevoren aangekondigd. Een aantal games (zoals titels uit de CoD-franchise en Fifa) zullen uiteraard in 2018 met een nieuw deel komen, maar worden vandaag niet gefeatured. Ook zit het er dik in dat een deel van de onderstaande games (weer) uitgesteld wordt.

Far Cry 5 – 27 maart
PC, Xbox One, PlayStation 4
[gv data=”aLNgEfwgCYA”][/gv]

Ubisoft komt volgend jaar weer met een nieuwe Far Cry. De open wereld van de bloederige games zit ook dit keer weer tjokvol met interessante gebieden, uiteenlopende voertuigen, geweldige en soms zelfs hilarische missies en een hele hoop kanonnenvoer. Het vijfde deel speelt zich in tegenstelling tot veel voorgangers niet op een exotische plek af, maar het verhaal omtrent een religieuze cult voltrekt zich ditmaal in de Verenigde Staten.

God of War – 2018
PlayStation 4
[gv data=”SljB_5WWOho”][/gv]

Kratos is terug, maar dit keer neemt hij versterking mee. Althans, hij is vader geworden en zoals iedere goede vader doet, neemt ook deze Griekse spierbundel zijn zoon mee om reuzen, demi-goden en demonen aan stukken te hakken. Hoewel de formule van de populaire franchise nooit veel meer is geweest dan hakken, zagen en de hoofden van je vijanden van hun romp af trekken, lijkt deze (soft) reboot zich meer op het verhaal en het personage te gaan richten.

Spider-Man – 2018
PlayStation 4
[gv data=”Pq02p3z3X2k”][/gv]

En van bruut geweld naar comic-geweld. Spider-Man lijkt eindelijk weer eens een goede game te worden die zich richt op de titulaire superheld. Zoals vroeger op de PlayStation 2, gaat ook deze game zich afspelen in een grote open wereld waarin je heerlijk kunt rondslingeren. Uiteraard zijn de graphics wat geüpdatet en heeft het vechtsysteem veel weg van de Arkahm-franchise (Batman-games). Ik voel mijn Spidey-senses al tintelen hoor!

The Last of Us Part 2 – 2018
PlayStation 4
[gv data=”UzdNECcio54″][/gv]

En ja, hier nog een exclusive voor PlayStation-gebruikers. Het meesterlijke The Last of Us sloeg in 2013 in als een bom. Het emotionele, ijzersterk vertelde verhaal over een post-acpocalyptische badass en zijn jeugdige sidekick wordt in het tweede deel vervolgd. Alleen ditmaal is de sidekick (Ellie) de hoofdrolspeelster. Vijf jaar na de gebeurtenissen van de vorige game moet je wederom een wereld trotseren waarin alles erop uit is om je te vermoorden.

Days Gone – 2018
PlayStation 4
[gv data=”bGej8K1r8KI”][/gv]

Okay, het spijt me niet-PlayStation-gebruikers, maar ik moet nog een exclusieve PlayStation-game featuren. Geloof me, ik vind het ook jammer dat het Japanse bedrijf zoveel fantastische exclusieve titels op de planning heeft staan, want ik heb zelf niet eens een console. Days Gone lijkt na de bovenstaande E3-gameplay al niets meer fout te kunnen doen. Een interessante hoofdpersoon, een open wereld, toffe graphics, een complex verhaal en vooral veel, heel veel zombies.

Sea of Thieves – 20 maart

PC, Xbox One
[gv data=”15F04iBVJxg”][/gv]

Sea of Thieves is een van de enige nieuwe titels op deze lijst en zal dus ook niet in een franchise behoren. De cartooneske piratengame draait volledig om teamwork. Jij en (preferabel) een crew van vrienden vaart geheel vrij over de zeven zeeën, op zoek naar schatten, nog niet ontdekte grotten of jaagt uiteraard op nietsvermoedende andere crews. Deze sociale game heeft alles mee om een ware traktatie voor de ogen en de lachspieren te worden.

Metro Exodus – 2018
PC, Xbox One, PlayStation 4
[gv data=”fbbqlvuovQ0″][/gv]

De game-serie (gebaseerd op een Russische boekenreeks) draait om een post-nucleaire toekomst waarin de inwoners van het communistische land noodgedwongen in de metrostelsels van de hoofdstad moeten overleven. Boven de grond is dodelijk straling niet het enige gevaar, want allerlei soorten mutanten zijn erop uit om eens wat anders te eten dan misvormde ratten. De horror-shooter zal meer van hetzelfde zijn, maar dat is in dit geval helemaal niet erg!

Red Dead Redemption 2 – lente 2018
Xbox One, PlayStation 4
[gv data=”F63h3v9QV7w”][/gv]

Jaaa, je zag de game uiteraard al op het header-plaatje staan en hoewel deze lijst in willekeurige volgorde is opgebouwd, kun je wel stellen dat deze Rockstar-game de meest geanticipeerde op deze lijst is. Het verhaal van John Marston (en zijn bende) zal verder uitgediept worden in deze open wereld western-game, al is die nu al iconische cowboy geen speelbaar personage. Wel zal de westerngame al het goede van GTA V meenemen, dus ga er maar vanuit dat we epische treinkapingen, bankovervallen en bendeoorlogen mogen gaan voorbereiden en uitvoeren in RDR2.

Escape From Tarkov – 2018

PC
[gv data=”Qe080kNyEVI”][/gv]

Hoewel je jezelf wellicht als hardcore gamer zou bestempelen, betwijfel ik of veel van onze lezers deze game op hun radar hebben staan. Escape From Tarkov is een van de meest geanticipeerde games van 2018… voor mij. De game is al een tijdje beschikbaar als alpha- en beta-versie en heeft alle ingrediënten om een monsterhit te worden. Epische visuals, briljante gun-play, RPG-elementen, een onvergeeflijk health-systeem en heeel veel items om te verzamelen. Dit wordt de shooter van 2018.

Shadow of the Colossus – 6 februari

PlayStation 4
[gv data=”CO9az7gPYdE”][/gv]

Tot slot Shadow of the Colossus, een gamie die in vele geheugens van PlayStation-spelers zit gegrift door het prachtige verhaal en de interessante platform gameplay. Toen Sony een remake van de titel uit 2006 aankondigde, ontplofte het internet bijna. Terecht, want naast vernieuwende gameplay-elementen en revolutionaire concepten wil je soms ook gewoon een ervaring van vroeger herleven. In ultra-HD uiteraard.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *