Topman Hugo Barra weg bij Xiaomi

Hier presenteerde hij nog een nieuwe tablet!
Hoe zullen ze nu de smartphone oorlog winnen?

Toen de Chinese hardware maker Xiaomi in 2013 besloot om internationaal te gaan, namen ze Google’s vice president voor Android product management aan.

De laatste drie en een half jaar heeft Hugo Barra van Xiaomi een waardige mededinger in de smartphone oorlog gemaakt.

Sinds hij bij het bedrijf werkte heeft Xiaomi een grote catalogus met veel producten, waaronder ook smart home apparaten en home entertainment gerei. Er bestaat zelfs een Xiaomi drone. Deze producten zijn ook nog eens beschikbaar in meer dan 20 landen in Azië, Europa, Mexico en Rusland.

Volgens TheNextWeb was Barra een enthousiast persoon die controle wilde houden over elk klein detail van een product en dat hij fans en journalisten aanmoedigde om van Xiaomi hoge verwachtingen te hebben.

Barra verlaat het hoofdkantoor van Xiaomi in februari omdat het succes zijn tol heeft geëist op zijn persoonlijke leven en gezondheid. Het is nog maar de vraag of zijn vervanger de inkomsten van Xiaomi hoog kan houden.

Barra laat in een Facebook post weten van plan om terug te keren naar Silicon Valley om daar een startup team op te bouwen als onderdeel van een grotere startup.

UPDATE: hij gaat aan de slag bij datzelfde Facebook, als chef van de Virtual Reality divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *