Topman Netflix houdt het voor gezien

Netflix
Netflix neemt afscheid van een medewerker die figuurlijk gezien tot het meubilair behoorde..

De videodienst neemt na 18 jaar afscheid van chef Product Officer Neil Hunt. Hunt zal zijn functie als topman bij Netflix vanaf juli neerleggen. Greg Peters, al reeds werkzaam bij de dienst, zal de taak van Hunt overnemen.

De topman heeft de afgelopen 18 jaar veel voor Netflix betekend. Hunt stond aan de wieg van het bedrijf en zag de omwenteling dat Netflix doormaakte. De Amerikaanse firma werd 19 jaar geleden opgericht als video-on-demand service. Ook verscheepte het bedrijf DVD’s per post. Netflix is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de bekendste bedrijven ter wereld. De dienst is actief in meer dan 190 landen en iedereen kent de dienst wel.

Niet alleen Hunt verlaat het bedrijf. Ook chef Talent Officer Tawni Cranz, werkzaam bij Netflix sinds 2007, houdt het voor gezien. Wat beide heren nu gaan doen is niet bekend.

Netflix heeft wereldwijd inmiddels meer dan 93 miljoen leden. De dienst biedt meer dan 125 miljoen uur aan content om te kijken. Onder andere gave misdaad, toffe actie of leuke anime kun je kijken op de streamingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *