Topstreamers vliegen elkaar verbaal aan over Fortnite

fortnite-ninja-ftue
De koers van Epic Games leidt tot tweespalt in de community.

Fortnite-streamer Tfue was recent in het nieuws nadat hij een break aankondigde en daarmee een inkijkje gaf in zijn niet altijd even fraaie leven als professioneel gamer. Inmiddels is zijn break voorbij en is hij weer actief. Op Twitter uitte hij zijn ongenoegen over de koers van Fortnite in een niet al te subtiele tweet.

Hier dook de eveneens bekende streamer Ninja direct bovenop. Hij verweet Tfue dat hij wel veel klaagt, maar ook elke dag speelt en daar zijn geld mee verdient. Simpele edoch heldere conclusie: “als het je niet bevalt moet je wat anders gaan doen.”

Klaarblijkelijk raakte Ninja, die recent nog op veel bijval kon rekenen toen hij de digitale oren van een andere streamer waste, een gevoelige snaar. Abdullah ‘parpy’ Khudeish, ook een professionele gamer, viel Tfue bij en verweet op zijn beurt Ninja dat zijn reactie commercieel is omdat hij grootverdiener is door Fortnite.

Daar kon Ninja klaarblijkelijk geen genoegen mee nemen en hij reageerde direct. Vervolgens meldde nummertje vier zich in de strijd. Ghost Gaming star Issa ‘Issa’ Rahim had namelijk even in de Twitter-geschiedenis van Ninja gekeken en sloeg hem digitaal om de oren met wat oude koekjes van eigen deeg. Hier moest Ninja natuurlijk wel even op reageren, maar Issa sloeg terug met de teruglopende bezoekersaantallen van Ninja op Mixer.

Vervolgens dook de hele Twitter-gemeenschap erop en werden de heren onder vuur genomen, hetgeen tot vermakelijke reacties leidde. Hier zie je de draad, die op het moment van schrijven nog steeds groeit.

Het lijkt er maar zo op dat deze ruzie nog niet over is. Wel is duidelijk, ook in de commentaren van minder prominente volgers, dat Epic Games een grote groep fans aan het vervreemden is. Wellicht is het tijd om meer in contact te komen met de achterban, voordat deze dadelijk alsnog voor een concurrent kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *