‘Toptitels van nu verschijnen niet op de Nintendo Switch’

Dit is de nieuwe Nintendo Switch
Nintendo lijkt niet geleerd te hebben van de tekortkomingen van de Wii U.

Nog een kleine twee weken en dan presenteert Nintendo officieel haar nieuwste console: de Nintendo Switch. De innovatieve console moet de geflopte Wii U doen vergeten, maar het apparaat lijkt allesbehalve een vlekkeloze start te gaan maken.

Sebastian Aaltonen, voormalig gamedesigner van Ubisoft, heeft namelijk in een reactie laten weten dat de processorkracht van Nintendo’s nieuwste console waarschijnlijk niet sterk genoeg zou zijn voor current-gen ports. Aaltonen meldt dat de Switch qua processorkracht wel goed bestand is tegen last-gen consoles zoals de Xbox 360 en Playstation 3. Deze consoles hebben echter hun hoogtijdagen al lang achter zich liggen, waaronder dus ook de grote gamereleases.

Dit zou betekenen dat grote games als Skyrim dus geen (directe) port kunnen krijgen naar de Nintendo Switch. Alleen als de content zo wordt gesimplificeerd dat Nintendo’s console het spel aankan, lijkt een port mogelijk. En dat is opvallend, aangezien er in de Nintendo Switch trailer beelden voorbij schoten die verdacht veel leken op Skyrim.

Het is opvallend te noemen dat Nintendo (zoals het er nu naar uitziet) wederom een console op de markt brengt die qua hardware al een achterstand heeft op de huidige consoles. De Xbox One en Playstation 4 zijn bovendien al enkele jaren te verkrijgen. We wachten met spanning af op de presentatie 13 januari.

[gv data=”YA3NqiOFekk”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *