Torrent-gigant zet bestanden direct in Google Drive

Auteur: , Geen reacties
Bitport

Dit is de toekomst van torrents.

Google Drive is handig om documenten, foto’s en andere persoonlijke spullen te bewaren. De dienst wordt echter ook gebruikt door torrentboeren om bestanden in de cloud te zetten. Bitport uit TsjechiĆ« is zo’n partij.

Torrents die via Bitport worden gedownload komen direct in Google Drive terecht. Via deze weg is de dienst de autoriteiten te slim af. De gebruiker is namelijk anoniem doordat de bestanden niet fysiek op een computer worden gedownload, maar ergens ver weg in de cloud. Daarnaast zijn de bestanden eenvoudig toegankelijk. Google Drive heeft immers een iOS- en Android-app, of je opent Drive via een browser op de computer.

De dienst is echter niet gratis. Bitport laat je de dienst 30 dagen gratis uitproberen. De cloud torrent downloader kost 84 dollar per jaar. Daarnaast moet je een actieve internetverbinding hebben om Google Drive te raadplegen.

Of het heel aantrekkelijk is? Dat valt wel mee. Een dienst als Netflix kost wellicht meer op maandbasis en het aanbod is schaars, maar aan de andere kant ben je niet illegaal bezig en hoef je ook niet over je schouders te kijken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).