Toshiba introduceert een draadloze SSD schijf

Toshiba introduceert een draadloze SSD schijf
Met de komst van SSD schijven veranderde de markt van de harde schijven. Geen gezeur meer met grote logge schijven en lange laadtijden. Nu komt Toshiba zelfs met een draadloze uitvoering.

De Toshiba Canvio AeroMobile Wireless SSD komt er in een 128gb uitvoering. De schijf past zo in je broek en weegt maar 120 gram. Via een USB kabel kan je de batterij opladen en kan hij makkelijk overal mee naartoe. De batterijduur is ongeveer acht uur.

Met je telefoon of camera kan je makkelijk verbinding maken met de SSD schijf en kan je eindeloos foto’s maken. Hij is geschikt voor de iPhone met een iOS versie van 5.1 tot 7 en Android toestellen met versie 2.3 tot 4.2. Heb je meerdere apparaten tot je beschikking dan kan je er zelfs tot acht stuks draadloos mee verbinden.

Het is ook mogelijk om via een SD kaart foto’s in bulk over te zetten op de harde schijf dankzij zijn geheugenkaartslot aan de zijkant. De schijf komt in Amerika voor 209.99 dollar op de markt. Wanneer wij Nederlanders aan de beurt zijn is nog niet bekend.

3 reacties

  • @Jantje_555: dat een USB stick nog steeds niet draadloos is.

   Staat er nou nergens in het artikel hoe er verbinding gemaakt moet worden? Ik neem aan via Bluetooth, maar zou ook via WiFi mogelijk moeten zijn, denk ik?

   • @rikv40:
    Heb precies dezelfde vraag inderdaad. Moest even puzzelen waarvoor je nou eigenlijk zo’n ding draadloos moest hebben als je ‘m toch in je pc moet pluggen om verbinding te maken.

    o.t. ik vind het wel een geweldige vinding. Op deze manier zou je ( indien je ‘m ook met je wifi camera kan verbinden ) eindeloos foto’s kunnen maken als je op een vakantie trip bent, of bijvoorbeeld langs een racecircuit staat, zonder telkens van SD kaart te verwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *