Touchscreens nieuwe iPhones zijn niet accuraat?

Touchscreen vergelijking
Volgens onderzoek hebben de touschscreens van de nieuwe iPhone 5S en 5C een ernstig gebrek aan “contact nauwkeurigheid,” wat effect kan hebben op de gebruikerservaring (typefouten).

Dat melden de Finse ingenieurs van Optofidelity. Dat bedrijf vergeleek de precisie van de touchscreens van de iPhone 5S en iPhone 5C met de Samsung Galaxy S3. Beide iPhone-modellen zouden die test niet goed doorstaan. De onderste helft van beide schermen wist aanrakingen accuraat te registreren, maar langs de randen en op de bovenste helft van het scherm werden de aanrakingen niet zo nauwkeurig geregistreerd. Wat betreft typen kan dat echter weinig problemen opleveren, aangezien het toetsenbord altijd onderin zit (in portrait). iOS zou daar rekening mee houden, dus wellicht is de software gewoon een stuk slimmer dan die van Android.

Het bedrijf voerde nog een aantal testen uit, waaronder de snelheid van het besturingssysteem, daarbij kwam de iPhone als beste uit de test. Waarom er voor de vergelijking niet gebruik is gemaakt van de nieuwere Galaxy S4, is niet duidelijk. Een PDF met alle resultaten kun je HIER vinden.

Hieronder een video van de testmethode:

[gv data=”q_sxn1hZu78″][/gv]

2 reacties

  1. Trouwens mijn Oppo (Find 5) had hetzelfde als de S3, ik kon hier bijna geen berichten “plussen”. Na een updaten van Oppo (color rom) is dat probleem verholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *