Toyota niet in Need for Speed vanwege ‘illegaal straatracen’?

Auteur: , 14 Reacties
Toyota niet in Need for Speed vanwege 'illegaal straatracen'?

Of ligt het toch anders?

Een kleine shitstorm deze week op de Twitters. De social media afdeling van Toyota UK kreeg de nodige aandacht naar aanleiding van een merkwaardige tweet. Toen Electronic Arts de autolijst van Need for Speed: Heat bekendmaakte viel sommigen op dat er geen Toyota’s in de game zitten. Dit tot teleurstelling van velen, de nieuwe Supra tunen en racen in deze game zou immers prima vermaak zijn.

Toen een fan Toyota UK op Twitter om uitleg vroeg kwam er een ongelukkige tweet naar buiten. Toyota stelde namelijk dat ze illegaal racen niet willen promoten. Het officiële Twitter-kanaal van Need for Speed reageerde met een chagrijnige pfft nerds.

Toyota niet in Need for Speed vanwege 'illegaal straatracen'?

De tweets werden al gauw verwijderd en dit heeft een reden. Toyota besefte waarschijnlijk ook dat ze een nogal zwak antwoord hadden. Een dag later kwamen ze dan ook met een betere verklaring. Eentje die fans van Gran Turismo ongetwijfeld bekend in de oren zal klinken.

Zo heeft Toyota Motor Corporation een exclusieve licentiedeal met Gran Turismo Sport. De auto’s van dit merk mogen enkel en alleen in deze game gebruikt worden. Een dikke jammer maar helaas. Pas als Toyota de rechten weer vrijgeeft kunnen andere ontwikkelaars Toyota’s gebruiken voor hun racespellen.

Wat Toyota nu met Gran Turismo doet, deed Porsche jaren geleden met Electronic Arts (EA). Dit Amerikaanse bedrijf had 16 jaar lang (!) het alleenrecht om Porsches te gebruiken in de games. Die licentie liep in 2016 af. Sindsdien zijn Porsches ook te vinden in onder andere Gran Turismo.

Voor gamers is het te hopen dat Toyota geen vergelijkbare plannen heeft met Gran Turismo. Het is immers veel leuker als de auto’s van het merk in verschillende racegames zitten, want niet iedereen speelt Gran Turismo Sport.14 reacties

Pfft, door het straatracen in o.a. tokyo etc. hebben deze auto´s juist een goede naam gekregen.
Ik vraag me echt af hoeveel een merk als Toyota (of Porsche) toen kreeg van een maker als EA of Gran Turismo (is dat van Sony?); voor de exclusiviteit. Er moet dus iemand zijn bij Toyota / Porsche die heeft uitgerekend dat dit bedrag + een paar spelletjes méér waard is dan in alle spelletjes te komen.
@gregorius: Gran Turismo is van Polyphony Digital wat een First Party gamestudio is van Sony Interactive Entertainment, dus inderdaad Sony.
Dan kunnen ze net zo goed stoppen met maken van (snelle) auto’s
@towi1989: Doen ze toch ook. Alle nieuwe Toyota’s zijn supersloom, op de Supra na.
@alcantara: Mark X GRMN, Yaris GRMN, Supra GR… En er komen 100% zeker nog een hoop andere interessante performance modellen aan.
@tge1: “En er komen 100% zeker nog een hoop andere interessante performance modellen aan”.

Nou, ik heb anders nog geen enkel interessant performance model gehoord of gezien. Die GRMN zijn niet eens echt snel en vrijwel niet leverbaar, een Lambo kopen is makkelijker; die maken er meer dan 400 per continent ! En de Supra GR is een 50pk slappere uitvoering van de Z4; nee dank u.
@dawwg: Er komt nog zat leuks aan. De liefhebbers van het merk weten de leuke versies wel te vinden. Wat betreft de Supra, die heeft meer vermogen dan opgegeven. Precies de 50 die je noemt.
@dawwg: GRMN’s zijn misschien, in jouw optiek, niet snel, maar ik vind ze wel ontzettend gaaf!
In Assetto Corsa zitten ook Toyota’s. Niet de nieuwste Supra, maar wel de oude en nog wat iconische bakken.
Ik heb ooit gelezen dat Toyota het had gehad met het feit dat mensen alleen de oude auto’s leuk vond en niemand de huidige modellen van Toyota wilde, al is er inderdaad nu de nieuwe Supra.
Die lelijke lijnen van de supra beginnen wel te wennen, beter dan de aarslelijke z4.
Ik wil dat de Bugatti Chiron in NFS verschijnt!
De Toyota M40i zit er toch gewoon in?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).