Toyota ziet potentie in traplopende rolstoel

Auteur: , 3 Reacties
Rolstoel

Wel een trap in de buurt maar een lift is nergens te bekennen? Een speciale rolstoel maakt dit veelvoorkomende probleem tot de verleden tijd.

De iBot bestaat eigenlijk al een tijdje. De rolstoel is een uitvinding van Dean Kamen en nu stapt Toyota aan boord om verder te helpen met de ontwikkeling van het apparaat. De eerste versie van de iBot werd in 2009 op de markt gelanceerd. De Japanners gaan werken aan een nieuwe generatie.

De eerste versie was met een prijskaartje van 25.000 dollar vooral onbereikbaar voor het grote publiek. Dankzij de samenwerking tussen Dean Kamen’s DEKA en Toyota kan de nieuwe iBot wellicht voordeliger worden. Het is niet bekendgemaakt wanneer we een nieuwe versie van de rolstoel mogen verwachten. Toyota geeft wel een tipje van de sluier door onderstaande prototype te tonen. De partnerschap tussen DEKA en Toyota is tevens een licentie om de technologie te kunnen gebruiken voor andere toepassingen voor bijvoorbeeld in de medische wereld.

Rolstoel3 reacties

Waardeloos stukje dit, zonder een filmpje waarin we kunnen zien hoe dit werkt. Foto boven het artikel voegt ook niets toe. Link naar een of andere rolstoel al helemaal niet. Misschien eens wat meer werk en aandacht aan besteden als het de bedoeling is dat het ooit nog eens wat wordt met deze site?
@Dino2400: True.. zelfs nu.nl loopt al voor :P

Btw, de main focus van het apparaat is accessibility, maar als ik me probeer te verplaatsen in een gebruiker van zo’n ding lijkt mij dat de andere functie, op ooghoogte meerollen met iemand, de belangrijkste functie zal zijn. Net zoals zelf dingen kunnen pakken van het hoogste schap in een winkel.

Wordt blij van dit soort tech!
@Dino2400: Dat kun je natuurlijk ook verwachten als je redacteurs die zelfs niets van technologie snappen over technieuws laat schrijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).