Transavia biedt virtual reality aan boord

Put your hands up in the air
Transavia experimenteert als één van de eerste luchtvaartmaatschappijen in de wereld met virtual reality-entertainment aan boord.

De eerste pilot was tijdens de vlucht van Amsterdam naar Barcelona, vorige week donderdag 21 mei. Een aantal passagiers kreeg daar de mogelijkheid om aan boord van het toestel de Oculus Rift te proberen. Zij mochten kiezen uit één van de drie beschikbare programma’s. Zo is er een virtuele bioscoop waarbij je je als passagier in een lege bioscoopzaal met vliegtuigstoelen waant en een film kan kijken op groot scherm. Voor reizigers die willen weten hoe het er op de werkvloer van een piloot aan toegaat, is er de virtuele cockpit-tour. Hier heet een piloot van Transavia de gebruiker welkom in de cockpit van een Boeing 737 en wordt stap voor stap uitgelegd waar de verschillende instrumenten voor dienen.

In een hangglider
Spectaculair is ook de virtuele flighttracker. Hiermee waan je je als gebruiker in een hangglider en zweef je hoog in de lucht, terwijl je het landschap onder je voorbij ziet trekken. Alle plaatsnamen van dorpen en steden die je tijdens de echte vlucht passeert zijn te zien. Uiteindelijk haalt een grote Boeing van Transavia de hangglider in. “Het geluid van wind en andere vliegtuigen zorgt hier voor een ultieme virtual reality-beleving”, aldus commercieel directeur Roy Scheerder.

Zo zit je dus straks in het vliegtuig…

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *